Începând de astăzi, 4 martie 2019, elevii și profesorii de la Colegiul Economic din Alba Iulia au fost transferaţi în spaţiile Școlii Gimnaziale Nr. 9

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

Începând de astăzi, 4 martie 2019, elevii Colegiului Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia sunt mutaţi, în sediul Şcolii Gimnaziale Nr. 9 pentru a putea fi demarate lucrările privind modernizarea clădirilor în care funcţionează instituţia de învăţământ preuniversitar.

Sediul Colegiului este inclus într-un proiect de modernizare, cu fonduri de la PNDL, astfel încât activitatea şcolară nu poate fi desfăşurată în condiţii de siguranţă. Consilierii locali au aprobat sîptămâna trecută hotărârea pentru relocarea celor 650 de elevi ai Colegiului Economic, însă transferul va începe de săptămâna viitoare.

Este vorba despre 23 de clase de liceu şi trei de şcoală profesională, plus profesorii, care vor avea nevoie de sală profesorală şi birourile destinate personalului administrativ. Liceul Tehnologic “Dorin Pavel” a aprobat, în 19 octombrie 2019, propunerea ca parte din spaţiile clădirii şcolii gimnaziale şi terenul aferent, administrate de liceu, să fie puse la dispoziţia Colegiului Economic, pe o perioadă de doi ani.

Anterior, în noiembrie 2018, au fost aprobate alte hotărâri care prevedeau transferul a două unităţi şcolare: Elevii şi profesorii Liceului Tehnologic ”Dorin Pavel” ar fi urmat să se mute ei în spaţiile Şcolii Gimnaziale nr. 9, iar cei de la Colegiul Economic să preia clădirea Liceului Tehnologic. Cele două hotărâri au fosta contestate în instanţă de Instituţia Prefectului, fiind, astfel, suspendate de drept. În final, Consiliul local a aprobat transferul direct al activităţii Coelgiului Economic la Şcoala Gimnazială nr. 9.

În şedinţa de săptămâna trecută a fost aprobată darea în administrarea Colegiului Economic a clădirii şcolii gimnaziale menţionate – etajul I, II şi parţial etajul III, în suprafaţă construită desfăşurată de 1.760 mp (iniţial suprafaţa propusă a fost mai mare – n.r.) şi a terenului aferent, inclusiv cel de sub clădire, în suprafaţă de 3.382 mp, pe o perioadă de 2 ani.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.