Începând din această lună, în fiecare duminică, Fanfara “Augustin Bena” va oferi albaiulienilor și turistilor veritabile “turniruri” muzicale în Piața Cetății din Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

În fiecare duminică, de la ora 13.00, maestrul Coriolan Honcaș alături de instrumentisti în uniformă militară vor avea punct fix de “gardă muzicală”, fără limită la ritm, interpretare și repertoriu.

“ Inițiativa noastră și a primăriei face ca Alba Iulia să fie așa cum ne dorim cu toții: mai primitoare și mai surprinzătoare. Dacă ne gândim la muzică, în general, ca la o mare familie, fanfara are de departe cei mai distinși și nobili membri. Venind din trecut, rămâne și astăzi un gen muzical emblematic pentru toate ocaziile speciale, deschizând evenimente și ceremonii oriunde pe glob. Pentru noi este foarte important să arătăm că Alba are tradiție și, probabil, unii dintre cei mai buni instrumentiști de fanfară.” Alexandru Pal, directorul Centrului de Cultură “Augustin Bena”.

Pentru a da un sens permanent acestei colaborări, în curând, în Piața Cetății, se va monta un foișor mobil. Mini stagiunea va avea și un punct culminant, de Ziua Imnului Național, când la Alba Iulia vor fi prezente orchestre reunite într-o sesiune aparte și specială de muzică de fanfară.

“ Trebuie să recunoaștem că indiferent unde ne surprinde, la o plimbare în parc cu nepoții, în stepă sau în curte la Casa Albă, muzica de fanfară, ritmul și uniforma ne fac să vibrăm. Duminicile de vară nu vor mai fi niciodată la fel în Alba Iulia și multă lume va întârzia la clasicul prânz în familie. Muzica de fanfară, cântată de virtuoși, va învălui pentru prima dată în acest sezon Cetatea și sunetul acesta va face parte din viața noastră. Pentru a te bucura de asta nu ai nevoie de studii la conservator.” Mircea Hava, primar.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro