Începe modernizarea DJ 107 între Drâmbar și la Secășel

Îndosariat în: Actualitate |

După numeroase amânări datorate contestărilor licitației de atribuire a a lucrărilor de modernizare a Drumului Județean 107, iată că de luni vor începe în sfârșit reaparațiile.

Porțiunea de circa 2 km dintre Alba Iulia și Teleac se află într- o avansată stare de degradare, accentuată semnificativ în urma acestei ierni.

Câștigătoarea licitației a fost desemnată și confirmată în cele din urmă societatea Newamport Compani SRL. Reprezentanților companiei le-au fost predate amplasamentele, iar reprezentanții Consiliului Județean Alba, beneficiarul și finanțatorul lucrărilor, au semnat un ordin de începere a lucrărilor.

Pentru cele două tronsoane de drum, respectiv Drâmbar – Șeușa și Colibi – Secășel termenul de reabilitare este de 4 luni. Costul lucrărilor de modernizare a celor două porțiuni de DJ se ridică la peste 3.000.000 de lei.

“Este vorba despre modernizarea ultimei porțiuni din Drumul Județean 107C, circa 2 kilometri. Va fi refăcut carosabilul și vor fi amenajate parcări. Pe anumite porțiuni vor fi scoase plăcile de beton din drumul vechi, aceasta fiind soluția tehnică ce mai bună pentru realizarea unei lucrări solide. A fost predat amplasamentul firmei care a câștigat licitația și a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor”, a declarat Dan Popescu, directorul Direcției Tehnice din cadrul Consiliului Județean Alba.

DJ 107 Drâmbar – Șeușa – Ciugud – Dumbrava – Oarda – Vințu de Jos – DN 7 km 2+990 m – km 4 + 925 m, județul Alba. Suma este de 1.401.404,82 lei + TVA. Termen de execuție – 4 luni.

DJ 107: Alba Iulia – Teleac – Hăpria – Straja – Berghin – Colibi – Secășel – Cergăul Mare – Veza – Blaj – Sâncel – Lunca Târnavei – Șona – Jidvei – Sântămărie – Cetatea de Baltă – limita județului Mureș, km 19 + 600 m – km 28 + 826, tronson I cu km real măsurați în teren de la km 26 + 600 m la km 30 + 035. Suma este de 1.743.859,12 + TVA. Termen de execuție – 4 luni.

FOTO: ARHIVĂ

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.