Inevitabilul s-a produs… FC Unirea Alba Iulia s-a retras din eşalonul secund

Îndosariat în: Sport |

Situaţie dramatică în fotbalul judeţean, Alba rămânând fără nicio reprezentantă în fotbalul românesc, la nivelul eşaloanelor superioare, în premieră în peisajul ultimelor 4 decenii!

Criza financiară a făcut ravagii în judeţ şi returul va fi unul trist pentru microbiştii albaiulieni, care nu vor avea echipe, iar stadioanele vor deveni simple arhitecturi de decor. Aflată în insolvenţă şi abandonată de toată lumea, Unirea Alba Iulia urmează ca astăzi să trimită documentele către FRF, prin care să anunţe retragerea din Seria a 2-a a Ligii a 2-a (ce va rămâne cu numai 12 echipe!).

Clubul fanion a judeţului trebuia să aniverseze în această vară 10 ani de la prima promovare în Divizia A, iar în 2014 ar fi împlinit 90 de ani, însă “alb-negrii” capotează la nivel de seniori (la fel ca şi Sibiul în toamnă). Activitatea clubului “alb-negru” va continua doar la nivelul juniorilor A şi B, iar în viitorul campionat Unirea Alba Iulia ar urma, teoretic, să joace în eşalonul terţ, dacă nu cumva, între timp, clubul ar dispare cu totul!!!

Cl. Oara, Potopea – la Rm. Vâlcea, Gherman – la Caransebeş!

Managementul păgubos din Liga 1, dar şi problemele conducătorilor cu DNA-ul au dus la această lovitură sub centură pentru echipa din “Cetate”, intrată în conservare (a se citi moarte clinică). Imposibilitatea asigurării finanţării în retur (plata arbitrajului, deplasări etc) a dus la inevitabila retragere.

Cu excepţia lui I. Stan (obligat conform regulamentelor să rămână la juniori), ceilalţi “seniori”, M. Oprea, Rondak, Al. Man, A. Ianc şi Fulea pot să-şi caute alte destinaţii, iar antrenorilor Stelian Gherman (foarte aproape de a accepta oferta de la FC Caransebeş, unde activează Eutin Bojin) şi Adorian Himcinschi le vor fi reziliate contractele de către Florinel Oprinca, administratorul judiciar.

Altfel, deveniţi liberi în intersezon, Poptopea şi Cl. Oara vor ajunge, ca şi Pascal, la CSM Rm. Vâlcea, sub comanda ex-uniristului Alexandru Pelici, iar Schuller a fost împrumutat de Fortuna Brazi la FC Maramureş Baia Mare.

Alba va avea o echipă de Liga a 3-a… la Chişineu Criş

Ieri s-au semnat documentele, a fost înştiinţată FRFR, iar divizionara terţă Europa Alba Iulia se mută la… Chişineu Criş.

Se schimbă proprietarul clubului şi acţionarii la Europa”, a confirmat Liviu Coacăză.

Arădenii au optat pentru 7 jucători de pe lista Europei: Burdun, Apetri, Circov, Hârciagă, P. Munteanu (fost la Seso Câmpia Turzii, dar nu poate fi legitimat întrucât ar fi a treia echipă după FC Cisnădie şi Europa Alba Iulia), Issa şi I. Andrea, care de marţi se vor şi prezenta la antrenamente în Arad, astfel că, Europa a devenit deja amintire pentru… Alba.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.