Înfrângere dramatică pentru formația lui Mihai Manea: Ripensia Timișoara – Performanța Ighiu 2-1 (1-0)

Îndosariat în: Sport |

Performanța Ighiu a pierdut dramatic, pe Arena „Ciarda Roșie”, cu Ripensia Timișoara, scor 1-2 (0-1), meci contând pentru etapa a 2-a a returului Seriei a 4-a din Liga a 3-a, golul victoriei gazdelor fiind marcat în minutul 90 de Zaluschi.

Gruparea ighiană a fost aproape de a cucerit un punct important, de moral, în fieful uneia dintre fruntașele seriei, dar a fost învinsă în final, după ce a reușit să egaleze. Gazdele au condus cu 1-0, reușită Popa (9), dar Mihai Manea s-a dovedit inspirat și l-a introdus la pauză pe Coltor, care a egalat în minutul 63.

Etapa viitoare, Performanța va avea un meci de foc, acasă cu CSM Reșița, care a învins astăzi liderul Național Seiș cu 3-1, grație golurilor marcate de Fabian Himcinschi – dublă și Poiană, ambii plecând de la Ighiu în această iarnă.

• Mihai Manea: „Meritam măcar o remiză la Timișoara”

Aflat la debut în eșalonul terț, Mihai Manea trebuie să construiască din mers o nouă echipă, antrenorul albaiulian având la dispoziței un efectiv alcătuit sub presiunea timpului și modificat în proporție covârșitoare. „La noi există o singură problemă, lipsa de omogenitate. Unii dintre jucători nu s-au acomodat la acest nivel, din lipsă de experiență, iar alții nu pot depăși deocamdată tractul impactului cu Liga a 3-a. Perioada scurtă de pregătire îți spune cuvântul, dar sunt convins că în următoarele etape vom ajunge la standardele dorite”,  a spus Mihai Manea.

Acesta speră ca mijlocașul Bogdan Oniche să-și revină după accidentarea suferită la cap, în prima repriză a jocului cu Ripensia, motiv pentru care a fost transportat cu ambulanța la spital.

„În partida cu Lugojul am fost dominați de emoțiile startului de campionat. Cu Ripensia am fost puțin timorați în primele 45 de minute, dar în repriza a doua am jucat cu totul altceva. Lipsa concentrării în fața porții, plus greșelile individuale și-au spus cuvântul și am plecat cu mâna goală, deși meritam măcar un punct„, a adăugat Mihai Manea.

• Marți, verdictul în complicatul caz „Keita”, „săgeți” către Himcinschi

Prelungitul și complicatul subiect „Keita”, ce ține pe jar lupta la vârf în Seria a 4-a își va afla verdictul marți, 14 martie, când Comisia de Recurs din cadrul FRF va anunța pronunțarea în cazul recursului înaintat de Performanța Ighiu la decizia CNSL. Armando Popescu speră ca echipa sa să rămâna cu punctele acumulate pe teren, dar în acest context a trimis săgeți spre Adorian Himcinschi, fostul antrenor al Performanței. „Eu sper să ni se dea dreptate, să nu existe puncte pierdute. Altfel, cel mai bun antrenor dintre conducători și cel mai bun conducător dintre antrenori ar reuși o contraperformanță unică, să retrogradeze în același sezon două echipe din același județ„, a declarat Armando Popescu

• Armando Popescu: „Când ratezi atât de mult, fotbalul nu te iartă”

Finanțatorul echipei din Ighiu a analizat prestațiile echipei preluate în iarnă, Performanța Ighiu, care a fost reconstruită din temelii. „Cu CSM Lugoj am început crispat, dar cu puțină șansă puteam marca pe finalul primei reprize. În a doua repriză am evoluat destul de modest, puteam chiar pierde, rezultatul fiind până la urmă just. Să învățăm din ce s-a întâmplat și să ne păstrăm la acest nivel, din punct de vedere fotbalistic„, a admis Armando Popescu.

„Cu Ripensia lucrurile s-au schimbat. Din punctul meu de vedere, repriza secundă trebuia să câștigăm la 3-4 goluri diferență, dar fotbalul nu te iartă, când ratezi atât de mult. Prestația din repriza a doua este încurajatoare, în sezonul viitor, în anumite condiții, putem trage la promovare. Înainte de începerea returului, nu aveam imaginea nivelului de joc din serie și a potențialului echipei, deci nu puteam să îmi propun un anumit număr de puncte în aceste două meciuri”, a conchis Armando Popescu.

Performanța Ighiu va juca runda viitoare pe propriul teren, cu CSM Reșița, apropiată la două puncte de prima poziție grație victoriei cu Național Sebiș, meci în care a impresionat Fabian Himcinschi – cu o dublă, celălalt gol fiind opera lui Poiană, un alt fost jucător al Ighiului.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro