Institutul Cultural Român va finanța un proiect al Teatrului ”Prichindel” din Alba Iulia

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

Teatrul de Păpuși Prichindel din Alba Iulia a obținut o finanțare de 31.500 de lei (aproximativ 7.000 de euro) pentru proiectul ”Păpuşi româneşti la Avignon Off 2013”, înscris în concursul de proiecte lansat de Institutul Cultural Român (ICR).

Este vorba de participarea la festivalul internațional de teatru ce se va desfășura la Avignon (Franța), în perioada 8 – 31 iulie, unde potrivit directorului instituției de cultură albaiuliene, Ioana Bogățan, trupa Teatrului ”Prichindel” va prezenta timp de două săptămâni piesa ”Universul din lanterna magică”, în regia lui Radu Dinulescu.

Este un festival în care actorii au posibilitatea să fie urmăriți de foarte mulți spectatori și să vadă la rândul lor foarte multe spectacole. Totodată avem șansa să fie prezenți în sală directorii altor festivaluri din lume, care să își dorească să ne invite le evenimentele lor. Aceeași invitație o putem face și noi, pentru Festivalul ”Povești”, organizat în fiecare an la Alba Iulia”, a precizat Ioana Bogățan.

ICR a organizat, în 2013, un concurs de proiecte cu finanţare nerambursabilă, cuprinzând întreaga paletă a domeniilor culturale, alocând o sumă totală de 450.000 de lei. Inițial, proiectul depus de Teatrul de Păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia a fost considerat neeligibil însă, după contestație și completarea dosarului, a intrat în etapa de selecție sub aspectul valorii culturale și a fost admis pentru finanțare. La concurs au fost înscrise peste 200 de proiecte.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.