Interlopii din gruparea fraților Sibișean și-au primit pedepsele definitive

Îndosariat în: Actualitate |

ciocan-judecator-sentintaÎnalta Curte de Casație și Justiție a respins, astăzi, recursul formulat de interlopii din gruparea Sibișean, aceștia rămânând condamnați definitiv la pedepse cu închisoarea pentru infracțiuni ce țin de criminalitatea organizată.

Magistrații au menținut pedepsele aplicate de Curtea de Apel Pitești, respectiv: Claudiu Mircea Sibişean – 7 ani de închisoare cu executare, Cosmin Sibişean – 3 ani de închisoare cu executare, Marius-Mihai Pătruţ (fost Bercea) – 3 ani de închisoare cu executare, pentru Florin Radu Valentin – 5 ani de închisoare; Ştefan Iosif Abraham – 5 ani de închisoare; Livius Brici – 5 ani de închisoare; Daniel Berki – 5 ani de închisoare; Gheorghe Grosu – 5 ani de închisoare; Oniţă Moldovan – 5 ani de închisoare. Alin Mondoc – achitare, Adrian Nicolae Budacă – achitare. De asemenea, inculpații au fost obligați să plătească statului cheltuilei de judecată în cuantum de circa 30.000 de lei. În plus, de la inculpatul Claudiu Sibişean judecătorii au dispus confiscarea sumei de 1.850 de euro obţinuţi din săvârşirea infracţiunii de proxenetism.

Reamintim că în acest dosar inculpații au fost trimiși în judecată în anul 2006, pentru infracțiuni săvârșite în perioada anilor 2001 – 2005. Aceștia au fost acuzați de proxenetism, pervesiuni sexuale, şantaj, lipsire de libertate, tentativa de omor, lovire şi alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi altele. Dosarul care a cuprins 160 de părţi vătămate, a suferit numeroase amânari şi recuzări de-a lungul timpului fiind în cele din urmă, strămutat de la Alba Iulia la Râmnicu Vâlcea, prin solicitarea inculpaţilor. La Tribunalul Vâlcea dosarul s-a judecat în perioada 10 mai 2006 – 6 iunie 2012 iar sentința a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Pitești unde sentințele s-au pronunțat în 4 iulie 2013.

Hotărârea Curţii de Apel Pitești a fost atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde judecarea dosarului a început în data de 13 martie 2014.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.