Într-un supermarket din Alba Iulia, pasta de mici comercializată avea în compoziție carne de cal

Îndosariat în: Actualitate |

Scandalul cărnii de cal vândută ca și carne de vită este, se pare, departe de a se fi încheiat. Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare (DSV) Alba au sechestrat dintr-un cunoscut supermarket din Alba Iulia 17,6 kg de pastă de mici, asupra cărora există suspiciunea de fraudă constând în substituirea cărnii de vită cu cea de cal.

Județul Alba face parte dintr-o listă de 36 de județe, pentru care săptămâna trecută, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a lansat o alertă alimentară după ce într-un magazin din Bucureşti a fost descoperită cantitatea de 200 kilograme de carne tocată asupra căreia a existat suspiciunea că ar fi de cal.

Cele 17,6 kg de pastă de mici, respectiv  22 de caserole de câte 800 grame, care au mai rămas pe rafturi, au fost retrase de la comercializare de către supermarketul din Alba Iulia, precum și din întreaga rețea de magazine, imediat ce au apărut suspiciunile asupra lotului de carne de mici produs de societatea din Ploiești. Ele au fost predate până la finalizarea analizelor de laborator reprezentanților DSV Alba. În cazul în care Laboratorul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară din București, unde se efectuează analizele probelor prelevate din aceste produse vor confirma prezența cărnii de cal în caserolele comercializate în Alba Iulia, atunci ele vor fi confiscate.

Potrivit lui Ioan Tătucu, purtătorul de cuvânt al DSV Alba, nu există probleme în ceea ce privește siguranța alimentară privind pasta de mici retrasă de la comercializare, nefiind practic pusă în pericol sănătatea celor care ar fi consumat din pasta de mici. Suspiciunile sunt legate de frauda produsă de societatea din Ploiești prin etichetarea și vânzarea cărnii de cal ca fiind de vită.

Șansele ca suspiciunile privind micii de cal comercializați în Alba Iulia să fie confirmate sunt mari, având în vedere faptul că analizele de laborator făcute pe probele prelevate din același lot de mici produs de firma din Ploieşti şi vândut într-un supermarket din Bucureşti au confirmat prezenţa cărnii de cal în locul celei de vită, societatea respectivă fiind amendată cu 30.000 lei. Aceleași produse au fost distribuite prin lanţul de supermarket-uri în 36 de judeţe, printre care și Alba.

Firma amendată este administrată de soţul fostei şefe a biroului pentru siguranţa alimentelor de origine animală din cadrul DSVSA Prahova, iar subalternii acesteia sunt cei care fac controalele la firme precum cea administrată de soţul său.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.