Între 20 și 25 martie, la Alba Iulia, vor avea loc Zilele Francofoniei

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

Între 20-25 martie, municipiul Alba Iulia va găzdui Zilele Francofoniei, ocazie cu care vor fi organizate concerte de muzică, recitaluri de poezie francofonă, lansări de carte, expoziții și piese de teatru.

Vineri 23 martie, ora 18.00 la Teatrul de Păpuși „Prichindel” va avea loc piesa de teatru “Dracula Mon Amour”, o adaptare după celebrul roman “Dracula” al lui Bram Stoker, pusă în scenă de Alexandru Jurcan și trupa Liceului Teoretic Octavian Goga din Huedin.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Asociaţia “Alba-Manche Împreună” (AMI), împreună cu Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, Teatrul de Păpuşi Alba Iulia, Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, Liceul de Arte Alba Iulia, Colegiul Economic „D.P. Marţian”Alba Iulia, Asociaţia Cultur Art, prin proiectul “Creativitate în spaţiul francofon”.

În cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Francofoniei, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia va găzdui, în data de 25 martie 2013, o serie de manifestări ştiinţifice şi culturale. Pentru acest eveniment Filiala Bibliotecii Naționale a României din Alba Iulia are ca parteneri Ambasada Franţei din România, Institutul Francez Român, Lectoratul francez din Sibiu, L’Association Amitié & Solidarité en Ouest Lyonnais Vaugneray, Liceul de Arte din Alba Iulia.

Francofonia are patru mari obiective: promovarea limbii franceze și a diversității culturale și lingvistice; promovarea păcii, a democrației și a drepturilor omului; susținerea educației, formării, învățământului superior și cercetării; dezvoltarea cooperării în serviciul dezvoltării dur

Abile și a solidarității.

Francofonia înseamnă să aparții aceleiași comunități și să împărtășești valorile culturale, științifice, economice.

Ziua InternaŃională a Francofoniei, 20 martie, este o zi dedicată limbii franceze, care reunește 200 de milioane de locuitori în întreaga lume.

Afișul cu programul evenimentelor:

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.