Întreţinerea spaţiilor verzi din Alba Iulia va costa bugetul local peste 5 milioane de lei

Îndosariat în: Administrație |

arbori-noi-alba-carolina-2014Primăria Alba Iulia alocă peste 5 milioane de lei pe an pentru întreţinerea spaţiilor verzi, suma fiind împărţită între cele trei firme care au câştiga licitaţia, pentru cele trei loturi: SC Salprest SRL Alba Iulia, care se ocupă de întreţinerea spaţiilor verzi din „oraşul de jos” (centrul municipiului), Luxor LTD SRL, se ocupă de cartierul Cetate şi SC Sport Turism SRL, firma din Constanţa care se ocupă de întreţinerea spaţiilor verzi din zona istorică a oraşului.

Reprezentanţii Primăriei sunt de părere că împărţirea municipiului la cele trei firme sus menţionate este oportună, apreciind concurenţa benefică. Serviciile de întreţinere a spaţiilor verzi, care includ atât întreţinerea, cât şi plantarea de flori, arbori şi arbuşti, au fost licitate pentru următorii patru ani.

În prezent se desfăşoară lucrări în tot oraşul, în perioada următoare urmând să mai fie plantate flori, arbori şi arbuşti ornamentali din specii precum ienuperi orizontali, prunus pitic sau cotoneaster.

O plantă mai puţin întâlnită în zona cu climat temperat continental de tranziţie este palmierul care a apărut în urmă cu o săptămână în sensul giratoriu de lângă Hotel Cetate şi a făcut vâlvă în rândul internauţilor. Conform reprezentanţilor Primăriei Alba Iulia acesta a fost o sponsorizare a firmei din Constanţa.

Conform Mediafax.ro, valoarea contractului firmei SC Salprest SRL este de peste 1,5 lei cu TVA pe an, valoarea contractului firmei Luxor TDL este puţin peste 1,4 milioane cu TVA pe an şi SC Sport Turism TDL are un contract de 2,3 milioane de lei cu TVA pe an.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.