Investiție de 25 de milioane de euro într-o nouă secție de producție la Fabrica de Porțelan Apulum, din Alba Iulia

Îndosariat în: Economie |

fabrica-portelan-apulum-alba-iuliaFabrica de Porțelan Apulum va investi 113 milioane de lei, fără TVA, într-o nouă secție de producție în fabrica pe care o deține în Alba Iulia, iar proiectul va demara în anul care vine.

„Am luat decizia de a investi într-o nouă secţie pentru că avem foarte multe comenzi şi suntem obligaţi să facem această investiţie. Va fi o secţie complet automatizată şi vom angaja peste 140 de oameni. Investiţia va fi demarată anul viitor şi tot atunci va fi funcţională“, a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Voican, directorul executiv al produ­cătorului, care are în prezent în jur de 1.400 de angajaţi.

Anul trecut Apulum a pus în funcţiune cel de-al cincilea cuptor de ardere rapidă a porţelanului, care a crescut producţia fabricii din Alba Iulia la aproximativ 14.000 de tone de porţelan anual.

Ioan Voican estima anterior că fabrica va produce în acest an peste 50 de milioane de obiecte din porţelan. Compania anunţa pentru acest an o nouă investiţie, de peste 5,7 milioane de euro, într-o nouă secţie de producţie, cu o capacitate de 4.000 de tone de porţelan, potrivit ZF.

Astfel, producătorul continuă investiţiile în unitatea de producţie care are o istorie de peste 40 de ani.

FOTO: ARHIVĂ

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.