Ioan Dîrzu, deputat PSD: Județul Alba primește o sumă record prin PNDL II

Îndosariat în: Politică |

Președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că județul primește o sumă record prin PNDL II, peste 650 de milioane de lei, program inițiat de Liviu Dragnea, însă, din păcate, șase comune, nu au depus niciun proiect.

Întrebat care sunt cele șase comune din Alba care nu au depus niciun proiect, Ioan Dîrzu a răspuns: Câlnic, Crăciunelul de Jos, Ponor, Rimetea, Șugag, Galda de Jos, subliniind că acest lucru este o ”gravă eroare”. ”Probabil la Galda de Jos, datorită bugetului foarte mare, aceste investiții sunt rezolvate deja, dar pentru celelalte nu cred că există o explicație de ce nu au solicitat aceste finanțări”, a arătat Dîrzu.

”Vin și spun că este o sumă record pe care județul nostru o primește prin acest program de finanțare. Știm ce înseamnă PNDL, fie că e 1, fie că e 2, știm cât de bine au prins aceste proiecte și cât de bine s-au implementat. Acest program aparține ca inițiativă președintelui Liviu Dragnea. Este un program la care președintele PSD ține foarte mult și credem cu toții că activitatea primăriilor trebuie susținută foarte consistent”, a spus Ioan Dîrzu.

Deputatul PSD de Alba a adăugat că una dintre prioritățile acestui program a fost reabilitarea școlilor și grădinițelor care nu au avut autorizații sanitare de funcționare sau autorizații ISU.

”Sunt câteva obiective care au o importanță deosebită în județul nostru. Reabilitarea și amenajarea drumurilor și podurilor – 69 de obiective. Extinderea rețelelor de canalizare – 39. Construirea de școli și creșe – 21. Amenajare și dotare de primării – 1 și construirea și reabilitarea de dispensare medicale – 8. Total 138 de obiective”, a mai spus Ioan Dîrzu.

De asemenea, el a afirmat că sumele nu au fost acordate după culori politice, ci în funcție de proiectele depuse, iar județe apropiate de Alba – Hunedoara, Cluj, Bistrița, Bihor, Sibiu, Satu Mare – au aproximativ același nivel de finanțare, cu toate că au o populație mai mare.

”Trag un semnal de alarmă. Proiecte au fost multe și bune, primăriile au aceste nevoi și necesități. Vine cealaltă problemă, de cofinanțare și aici intervine rolul administrației locale județene ca această cofinanțare trebuie să se asigure pentru ca aceste primării, mai mari, sau mai mici, să reușească să implementeze aceste proiecte. Foarte, foarte important acest lucru”, a mai spus Dîrzu.

Prezent la aceeași conferință de presă, primarul comunei Ciuruleasa, Marcel Tuhuț, a declarat că finanțarea prin Programul Național de Dezvoltare Locală II este ”pentru toți”, iar ”foarte mulți colegi primari au avut încredere în acest program”.

”Și comuna Ciuruleasa a obținut un proiect în valoare de 13,5 milioane de lei. Cuprinde obiective de investiții în număr de trei drumuri comunale și nouă străzi. O lungime de nouă kilometri, ceea ce nu poate decât să mă bucure pentru cetățenii comunei mele pentru că în fiecare zi doresc să le îmbunătățesc condițiile de viață pentru că știți că la noi la munte e mai greu decât la șes”, a spus primarul Marcel Tuhut.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.