Ioan Lazăr numit președinte interimar al filialei PRL din Alba

Îndosariat în: Politică |

Ioan-Lazar-PRLIoan Lazăr este de la începutul acestei săptămâni președintele interimar al organizației Alba a Partidului Liberal Reformator (PRL), condus de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu. Omul de afaceri vrea, în partidul din județ cât mai mulți tineri și oameni care nu au făcut politică. Nu știe dacă va rămâne președintele partidului dar susține că nu este omul lui Atanasiu infiltrat în partidul lui Tăriceanu.

”Eu am fost și rămân un prieten bun cu Teodor Atanasiu, dar una e una și alta e alta. Exact ca în sport. Dacă am făcut parte din lotul echipei Dinamo și m-am transferat la Steaua bineînțeles că voi lupta la Steaua, pentru a câștiga. Sub nicio formă nu voi face blat cu Dinamo. Nu știu dacă s-a supărat sau nu. Acest lucru întrebați-l pe el”, a declarat Ioan Lazăr, care spune că nu el a fost cel care a plecat, ci PNL a plecat din grupul ALDE.

Posturile de vicepreședinți interimari ale biroului politic teritorial Alba sunt ocupate de Uțiu Ioan, Todoran Radu Matei, Crișan Călin, Maier Virgil Aurelian, Oprea Maria, Handrea Ioan, Arion Cosmin, Herlea Dan și Coacăză Liviu.

Ce au spus colegii din PNL despre plecarea lui Lazăr?

”Am vorbit cu Florin Roman și cu Teodor Atanasiu. Primul pe care l-am informat a fost Roman deoarece Atanasiu era plecat din țară și am vrut să-l privesc între patru ochi. Știa că am o simpatie față de Tăriceanu de ani de zile. Nu a reacționat negativ nici pozitiv. Mi-a urat succes”, a completat Lazăr.

Omul de afaceri susține că organizația din Alba a Partidului Liberal Reformator va intra în rândul partidelor mari și va organiza săptămânal conferințe de presă, în fosta redacție a ziarului Informația de Alba. Acesta crede că nu se va realiza o alianță cu PSD, așa cum se speculează în presa centrală. ”Noi îl susținem pe Tăriceanu la prezidențiale. Ce va fi în turul doi, nu știm”.

Acesta consideră că fuziunea PNL-PDL a fost o mare greșeală. ”Dacă rămânea PNL și nu ne vindea Crin Antonescu la Partidul Popular European, să o instaleze pe nevastă-sa în funcția de vicepreședinte, nu cred că se întâmpla acest lucru”, a completat Lazăr.

De ce a mers pe urmele lui Tăriceanu?

”În guvernarea lui Tăriceanu, județul Alba a avut cea mai mare reprezentativitate din țară raportat la numărul de locuitori, în Guvern. Am avut doi miniștri, Teodor Atanasiu și Dan Motreanu. Am avut secretari de stat, directori de agenții. Și atunci, în momentul în care Tăriceanu a luat hotărârea să-și facă un alt partid, să-l lăsăm baltă? Nu pot să-l las baltă”, a conchis acesta.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.