Ioan Lazăr, președinte ALDE Alba: „Primarii care se plâng de diminuarea bugetului să revină la salarii de bun simț și să nu mai risipească banii pe chiolhane și artificii”

Îndosariat în: Politică |

Președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr a avut, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, și un mesaj pentru Mircea Hava, primarul cu cel mai mare salariu din România, peste 16.000 de lei brut.

”Am văzut foarte mulți primari, de la toate partidele politice, care urlă că va scădea foarte mult venitul la bugetul local. Eu mă opresc la municipiul Alba Iulia. Am văzut în presă că domnul primar Hava spunea că venitul la bugetul local va scădea, dacă nu mă înșel, cu 5,3 milioane de euro. Eu nu sunt convins și o să vedeți că nu va scădea bugetul cu suma respectivă. Dânșii omit, nu vor să ia în calcul, eu zic că intenționat, și creșterea salariilor din sistemul bugetar. Până acum salariile fiind mai mici și erau impozitate cu 16%. Acum salariul fiind mai mare, e impozitat cu 10%, dar a crescut salariul foarte mult. Dânșii aici nu vor să ia în calcul. Sunt convins că vor fi diminuări de contribuții la bugetul local, dar nu așa cum spun dânșii. Eu le-aș sugera ceva primarilor care se plâng de această diminuare: să revină la salarii normale și bun simț. Din câte știu eu și din câte am văzut, salariile au crescut enorm de mult, fiecare consiliu local a mers pe maximum, așa cum în primă fază la Alba Iulia s-a mers și pe impozitul pe locuință și ale sediilor de firme. Inițial s-a mers pe maximum. Alba Iulia are printre cele mai mari taxe și impozite din țară”, a spus Ioan Lazăr.

De asemenea, liderul ALDE Alba a adăugat că primăriile nu ar mai trebui să risipească banii pe ”chilhane” și focuri de artificii.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.