Ioan Lazăr, președinte ALDE Alba: „Suntem cel mai vocal partid pe direcția apărării drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor”

Îndosariat în: Politică |

Președintele ALDE Alba, Ioan Lazar, a declarat, astăzi, că organizația politică din care face parte va rămâne cel mai vocal partid pe direcția apărării drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, iar derapajele instituțiilor statului ar trebui să nu mai existe.

„ALDE a fost și va rămâne cel mai vocal partid pe direcția apărării drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor. ALDE e singurul partid liberal de pe scena politică din România, PNL e doar cu numele. Deși afirm că și acolo sunt foarte mulți liberali, dar din păcate ezită să facă pasul către ALDE. Se tot gândesc. Noi îi așteptăm”, a spus Ioan Lazăr.

Ioan Lazăr a adăugat că pentru respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor am luptat în 1989. ALDE vrea să contribuie la normalizarea funcționării instituțiilor statului, potrivit lui Lazăr.

De asemenea, el consideră că Justiția trebuie să-și facă datoria, dar nu e de acord ca oamenii care au greșit să fie purtați în cătușe.

„Manipularea numărul 1: Procurorul este pus de facto sub autoritatea ministrului Justiției, adică sub control politic, spun cei care vor să manipuleze. Autoritatea este clar definită și în prezent, în sens administrativ, deci nu se schimbă nimic. În niciun caz ministrului Justiției nu i se va permite să intervină în dosare”, a spus Lazăr.

Majoritatea modificărilor la Legile Justiției reprezintă amendamente de la CSM, UNJR și alte instituții, a mai spus Lazăr. El a dat și alte exemple.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.