Ioan Mureşan și-a înaintat demisia din funcția de procuror şef al DIICOT Alba

Îndosariat în: Actualitate |

ioan-muresan-procurorul-sef-diicot-albaProcurorul Ioan Mureşan, şi-a înaintat demisia de la conducerea structurii teritoriale DIICOT Alba. Potrivit Violetei Fotache, purtător de cuvânt al DIICOT – Structura Centrală, Mureşan şi-a depus demisia în urmă cu două zile, însă decizia finală aparţine Consiliului Sperior al Magistraturii (CSM) care urma să ia în discuţie cererea de eliberarea din funcţia de conducere în şedinţa de miercuri, în cadrul Secţiei de procurori.

Mureşan şi-a motivat solicitarea invocând situaţia prin care trece şi a cerut să fie menţinut pe o funcţie de execuţie în cadrul DIICOT Alba Iulia. Potrivit noilor coduri, Penal şi de Procedură Penală, intrate în vigoare la începutul acestui an procurorii şi judecătorii aflaţi în funcţii de conducere pot fi suspendaţi doar dacă sunt reţinuţi/arestaţi sau dacă sunt trimişi în judecată. Deşi şeful DIICOT Alba nu s-a aflat în niciuna dintre aceste ipostaze, el a ales să-şi dea singur demisia, cel mai probabil presat de situaţia prin care trece şi care nu îi mai permite să performeze în funcţia pe care o are.

Reamintim că Ioan Mureşan este urmărit penal în legătură cu instrumentarea dosarului lui Traian Berbeceanu, iar din data de 5 mai a fost pus sub control judiciar de către procurorii DNA întrucât ar fi încercat să influenţeze un martor din dosar. Şeful DIICOT Alba este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie, represiune nedreaptă şi fals intelectual. Cu alte cuvinte, procurorii DNA îl acuză pe Ioan Mureşan că ar fi fabricat, împreună cu procurorul Nicolaie Cean şi ofiţerul de poliţie judiciară Alin Muntean, probe împotriva fostului şef al BCCOA Alba, comisarul Traian Berbeceanu şi chiar că ar fi dispus reţinerea acestuia în lipsa unor probe concrete.

Prin instituirea măsurii controlului judiciar pe numele lui, Ioan Mureşan are interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu, adică Alba Iulia, nu poate lua legătura cu celelalte persoane cercetate în dosar, dar nici cu martorii, trebuie să se prezinte la organele de urmărire penală de câte ori este solicitat. Celălalt procuror implicat în dosar, Nicolaie Cean, a cerut să fie pensionat în timp ce ofiţerul BCCOA Alba – Alin Muntean a fost pus la dispoziţie.

La rândul său, fostul şef al BCCOA Alba, comisarul Traian Berbeceanu,  este cercetat de procurorii DIICOT într-un dosar în care este acuzat că a sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. Recent, procurorii au extins cercetările pe numele său şi pentru infracţiunile de luare de mită şi delapidare.

I .P.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.