Ioan Rus, ministrul transporturilor vine astăzi la Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

ioan-rusMinistrul Transporturilor, Ioan Rus va fi prezent astăzi, 11 iulie la Alba Iulia, într-o vizită care potrivit unor informaţii pe surse, are drept scop clarificarea unor probleme legate de declanşarea procedurii de expropiere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul de interes naţional, ,,Reabilitarea liniei C.F.R Braşov -Simeria’’, componentă a coridorului IV paneuropean.

Hotărârea de Guvern nr. 559/2014, adoptată în acest sens face referire la derularea lucrărilorilor care să asigure circulaţia trenurilor cu viteză maximă de 160 km/oră (pentru călători) şi 120km/oră (pentru marfă), pe secţiunile Coşlariu-Simeria, pentru unităţile administrativ teritoriale: Săliştea şi Şibot- jud. Alba, Geoagiu, Romos, Orăştie, Turdaş şi Simeria -Jud. Hunedoara.
În 2013. Ministerul Transporturilor a semnat cu C:F:R. S.A. un contract de finanţare în valoare de 1,13 miliarde euro pentru reabilitarea unui tronson de cale ferată cu o lungime de aproape 90 km. Contractul este cofinanţat de Uniunea Europeană cu 740 milioane euro şi prevede lucrări de modernizare de linie dublă electrificată, urmând ca investiţia să se încheie în iunie 2015.
Modernizarea celor 31 km din Judeţul Alba presupune lucrări de consolidare, de reabilitare a podurilor şi podeţelor, precum şi construcţia unora noi, lucrări de electrificare, de telecomunicaţii, de rabilitare a clădirilor şi spaţiilor pentru instalaţii tehnologice, a peroanelor ş.a.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.