Ion Creangă omagiat de elevii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, la 180 de ani de la naștere

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

Cu ocazia împlinirii a 180 de ani de la nașterea scriitorului Ion Creangă, elevii claselor a V-a C și a VI-a A de la Școala Gimnazială  „Avram Iancu” din Alba Iulia au sărbătorit venirea primăverii cu un mărțișor literar dedicat marelui povestitor.

Evenimentul s-a desfășurat miercuri, 1 martie 2017, la Centrul de Documentare și Informare al școlii și a fost coordonat de profesoarele Dana Slevaș, Diane Popa și Camelia Pop. În cadrul activității a fost prezentat un material documentar despre viața și activitatea lui Ion Creangă, apoi elevii au făcut o călătorie în lumea copilăriei și a poveștilor participând  la  Ora de poveste, intitulată „Hai mai bine despre copilărie să povestim!” Pornind de la operele pe care le-au citit,  copiii au avut ocazia să povestească întâmplări din experiența personală  și să discute despre copilărie.

De asemenea, cele mai talentate eleve din clasa a VI-a A au realizat afișe și postere inspirate din poveștile lui Creangă și au confecționat, din materiale reciclabile, Căsuța cu amintiri, în care s-au strâns compuneri realizate de elevi. Acestea au fost jurizate și votate de către colegi, iar cele mai reușite au fost premiate.

Activitatea s-a încheiat cu un concurs pe echipe, care a vizat cunoașterea vieții și a operei lui Ion Creangă. La finalul activității, participanții au primit cărți și dulciuri.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.