ÎPS Irineu a binecuvântat bucate de post și a asistat la un concert al corului Theotokos, de Lăsatul Secului, la Alba Mall

Îndosariat în: Actualitate |

lasatul-secului-la-alba-mallMâncăruri naturale, bunătăţi de casă, toate făcute doar după reţete autentice, binecuvântate de Dumnezeu, concert de muzică bisericească cu corul Theotokos şi o binecuvântare din partea ÎPS Irineu, de acestea au avut parte albaiulienii prezenţi în complexul comercial Alba Mall.  

O mulţime de oameni s-au adunat joi seară în holul Complexului Comercial Alba Mall pentru a lua parte la Târgul “Lăsatul Secului pentru Trup şi Suflet”. Printre cei prezenţi la eveniment, s-au numărat şi viceprimarul Paul Voicu şi vicepreşedintele CJ Alba, Alin Cucui.

Înainte să guste din bunătăţile expuse pe standurile pline de produse naturale, aceştia au ascultat o cuvântare a Arhiepiscopului de Alba Iulia, ÎPS Irineu, care a şi binecuvântat bucatele, şi s-au bucurat de un recital de cântece bisericeşti oferite de Corul Theotokos.

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu le-a spus celor prezenţi că “prin post divorţăm de păcat şi ne logodim cu virtutea, asimilăm un nou mod de existenţă după voia lui Dumnezeu şi un bioritm teandric, dumnezeiesc şi omenesc. Postul de fapt trebuie să devină pentru adevăratul creştin un mod de viaţă care urmăreşte controlul simţurilor, stăpânirea de sine, reprimarea tendinţelor pătimaşe şi direcţionarea întregii noastre făpturi spre Dumnezeu, spre tot ce-i bun, spre împlinirea legii sale morale, a legii sale de iubire.

Vă doresc un post binecuvântat şi cu rod, încât la capătul său sufletul să vă devină o iesle binecuvântată în care Hristos să-şi găsească plăcerea să locuiască”, le-a spus tuturor celor prezenţi ÎPS Irineu.

Gospodinele au putut regăsi pe rafturile pline ale producătorilor, bucate alese precum murături, ulei presat la rece, pâine pe vatră, siropuri, turtă dulce, prăjituri de casă, dulcețuri, zacuscă,  și alte mâncăruri gătite după rețete de post dar şi alte preparate care cu siguranţă le vor ajuta să treacă împreună cu familiile  mai uşor peste cele 40 de zile de post care le despart de marea sărbătoare a Naşterii Domnului. Iar pentru că se apropie sezonul rece, producătorii prezenți la târg i-au aşteptat pe albaiulieni și cu produse apicole, pentru întărirea sistemului imunitar: miere, propolis, faguri, polen. Expoziția a fost cu vânzare iar evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.