Jandarmii albaiulieni în vizită la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

Astăzi, 27 aprilie 2018, timp de aproape două ore, jandarmii albaiulieni s-au aflat în mijlocul elevilor și a cadrelor didactice de la Școala Gimnazială “Avram Iancu” din municipiul Alba-Iulia în cadrul programului național “Școala Altfel, să știu mai multe, să fiu mai bun”.

Jandarmii albaiulieni le-au vorbit celor aproximativ 200 de elevi și cadre didactice prezente, despre faptele antisociale cele mai des întâlnite în școală și în zona instituțiilor de învățământ cum ar fi injuriile, jignirile, îmbrâncelile sau intimidările și cum pot fi acestea descurajate și evitate.

Alte teme de discuție au fost violența în scoli, bullying-ul, atribuțiile și rolul jandarmeriei în societate precum și împărtășirea experienței jandarmilor în ceea ce privește prevenirea și combaterea infracționalității juvenile și anumite tipuri de intervenție pe timpul desfășurării misiunilor specifice.

Elevii au pus întrebări referitoare la temele aduse în discuţie, aceştia au participat activ la dezbatere, au avut nelămuriri la care au primit răspuns, această interactivitate ducând la o mai bună  înţelegere a aspectelor prezentate de jandarmi.

La sfârşitul activităţilor, echipamentul de intervenţie al jandarmilor a atras interesul copiilor, mai ales că acesta a fost purtat de un “mascat”. Acesta a explicat elevilor că jandarmii nu bat ci intervin pentru aplanarea diferitelor conflicte apărute şi le-a expus ce fel de pregătire şi antrenament trebuie să urmeze un jandarm pentru a interveni eficient pe timpul diferitelor misiuni la care acesta participă. Explicaţiile nu i-au descurajat pe copii, mulţi dintre aceştia exprimându-şi la final dorinţa de a deveni jandarmi. Deasemenea autospeciala de intervenție a jandarmilor a prezentat o atracție deosebită pentru cei mici datorită sistemului acustico-luminos, la un moment dat aflându-se în interiorul ei circa 30 de mici “jandarmi”.

La sfârşitul activităţilor, elevii s-au arătat încântaţi de experienţa trăită iar cadrele didactice au transmis mulţumiri şi aprecieri jandarmilor pentru acțiunea desfăşurată.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.