Japonia îngrijorată de incursiunile tot mai dese ale bombardierelor ruseşti în spațiul său aerian

Îndosariat în: Actualitate |

itsunori-onoderaMinistrul nipon al apărării, Itsunori Onodera, şi-a exprimat astăzi îngrijorarea cu privire la zborurile tot mai dese ale bombardierelor strategice rusești în apropierea teritoriului nipon, transmite media locală niponă preluată de Xinhua.

Mişcările Rusiei “nu sunt normale” şi nici chiar “în timpul războiului rece nu erau atât de vizibile”, iar Japonia “va continua să monitorizeze atent aeronavele ruse”, a declarat ministrul nipon al apărării la baza aeriană de la Naha, prefectura Okinawa, conform Kyodo News.

Forţa de auto-apărare aeriană japoneză şi-a pus în alertă avioanele de vânătoare în fiecare din ultimele şapte zile ca urmare a detectării de aeronave militare ruse zburând în apropierea arhipelagului nipon, mai precizează Kyodo.

Ministerul nipon al apărării analizează motivele care stau la baza acţiunilor Rusiei, însă ministrul a precizat că pentru moment nu a primit vreo informare din partea personalului militar nipon staţionat în Rusia.

FOTO: AGERPRES

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.