Joi, 12 iulie 2018, are loc Paraclisul tinereții la biserica parohiei Teleac

Îndosariat în: Știri din zonă |

Grupul de Iniţiativă pentru Tineret al Protopopiatului Ortodox Alba Iulia în parteneriat cu Parohiile ortodoxe de pe raza comunei Ciugud invită tinerii la Paraclisul tinereții.

Acţiunea va avea loc joi 12 iulie şi va debuta de la ora 20.00, la biserica parohiei Teleac, județul Alba, cu oficierea slujbei Paraclisului Maicii Domnului, de către tineri. Slujba va fi oficiată de către preotul Teofil Slevaș, protopop al Alba Iuliei, înconjurat de preoții de pe raza comunei Ciugud, iar ineditul evenimentului este faptul că tinerii înșisi vor citi toate textele slujbei la lumina mistică și liniștitoare a lumânării ajutați de animatorii voluntari ai Grupului de Iniţiativă pentru Tineret al Protopopiatului Ortodox Alba Iulia.

Acest gen de preocupări ale Bisericii Ortodoxe are ca și scop acordarea atenției cuvenită tinerilor în biserica localității lor și să ofere redobândirea acelei simplități a chemării: Vino și vezi!, a stârnirii curiozității și a accentuării faptului că în Biserică te întâlnești cu Cel pe care lumea nu Ți-l oferă, adică te întâlnești cu Hristos și mai mult decât atât ți se oferă ceea ce în tumultul lumii nu primești niciodată, adică împărtășirea reală cu Hristos.

Rolul Grupului de Iniţiativă pentru Tineret al Protopopiatului Ortodox Alba Iulia este acela de a ajuta parohiile atât cele de la oraș cât și cele de la sat să-și cunoască tinerii și să-i includă activ în viața cotidiană parohială și să creeze un sentiment real al apartenenței acestora la familia comunitară, care este parohia.

Acțiunea este parte integrantă a unui proiect care a început la Zlatna și Alba Iulia, în ultimele luni, și acum continuă în mediul rural, arătând totodată că unitatea în rugăciune este în duhul unității de credință plăsmuită în ființa neamului românesc și este în consens cu manifestările desfășurate în Patriarhia Română în Anul Omagial al unității de credință și de neam și Anul comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918.

Pr. Tudor Man

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.