Rămâi conectat
YES, Vușcan! #pentruAlbaIulia

Învățământ-Cultură

Joi, 28 februarie 2018: Ziua porților deschise la Școala Gimnazială Avram Iancu din Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia organizează joi, 28 februarie 2019, de la ora 1700, Ziua porţilor deschise, eveniment care se adresează preșcolarilor și părinţilor acestora,  în vederea înscrierii copiilor în clasa pregătitoare.

Această activitate are ca scop familiarizarea preșcolarilor cu mediul şcolar, dar şi cunoaşterea  concretă de către copii, dar mai ales de către părinţi, a condiţiilor de învăţare oferite de şcoală, a activităţilor şi performanţelor  realizate  de elevi. Pentru anul școlar 2019-2020, conform planului de școlarizare, au fost prevăzute trei clase pregătitoare, în care urmează să fie înscriși 75 de copii.

Evenimentul va debuta  cu prezentarea metodologiei şi a calendarului de înscriere în învățământul primar, a ofertei educaționale a școlii, precum și a învățătorilor care vor preda la cele trei clase pregătitoare.

Activitatea va continua cu vizitarea spaţiilor din şcoală, dar și cu  participarea preşcolarilor la diverse activităţi şi workshop-uri realizate de elevii claselor a IV-a, îndrumați de dascălii lor. Cu această ocazie, organizatorii evenimentului au pregătit pentru părinți pliante, afişe, fluturaşi care cuprind detalii despre înscrierea copiilor în clasa pregătitoare. Copiii vor avea parte și de alte surprize din partea școlarilor.

De asemenea, părinții care sunt interesați să cunoască oferta educațională a Școlii „Avram Iancu”, dar și alte informații privind înscrierea în învățământul primar, vor putea accesa site-ul www.scai.ro.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învățământ-Cultură

Echipa de handbal masculuin a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, campioană la Olimpiada sportului militar liceal

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Echipa de handbal a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia își păstrează titlul de campioană la Olimpiada sportului militar liceal, etapa a II-a, titlu obținut și anul trecut.

Cu patru victorii din tot atâtea partide disputate, jucătorii pregătiți de domnul antrenor Dorin Oltean, au urcat din nou pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere. Nu le-a fost ușor nici de data aceasta să se impună în fața echipelor adverse, bine pregătite și motivate să câștige. Dar cu determinare și datorită susținerii colegilor și domnului antrenor, și-au adjudecat victoria.

„Suntem încântați să împărtășim cu voi bucuria reușitei noastre de la Olimpiada sportului militar liceal! Echipa noastră a făcut o figură frumoasă și suntem mândri de rezultatele obținute. Pasiunea, determinarea și dorința pentru victorie ne-au adus în final trofeul mult dorit, Locul I. Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și au fost alături de noi în această călătorie precum și domnului profesor pentru dedicarea acestuia”, au spus jucătorii.

Din echipa campioană fac parte elevii sergent Viorel Zeic, Denis Șimonca, David Pupeză, Răzvan Mazere, Dragoș Nueleanu, Daniel Nemethi, Horea Carțiș, elevul caporal Dimitrie Salvan-Ancău, elevii fruntaș Bogdan Cososchi și Alexandru Gagea și elevii Matei Drâmbăreanu, Luca Ananie și Vladimir Darie.

Felicitări tuturor, mult succes în competițiile următoarele!


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia au participat la activități de ecologizare, în zona râlui Ampoi

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Elevii de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au continuat seria activităților de ecologizare, de această dată în zona râului Ampoi.

„Activitățile cuprinse în cadrul programului „Săptămâna verde” au continuat cu o activitate de ecologizare pe malul râului Ampoi, activitate la care au luat parte elevii claselor a X-a B și F, alături de profesoarele diriginte Emilia Ioniță și Anca Hațegan. După ce au strâns gunoaiele, elevii au urmărit și proiecții de filme documentare cu temă ecologică și au prezentat referate și proiecte pe această temă.

În urma experienței minunate în natură, în care ne-am implicat în ecologizare alături de doamna dirigintă și colegii noștri, am realizat cât de importantă este natura pentru noi. Așadar, am decis să prezentăm un proiect captivant despre importanța protejării mediului și a respectului pentru natură. Sper că am reușit să inspirăm pe cât mai mulți să acționeze pentru un mediu mai curat și sănătos!”, au spus elev caporal Ionela Gălușcă și elev fruntaș Hagiu Maria.

Tot săptămâna aceasta, elevii clasei a IX-a A, alături de profesoara dirigintă Simona Mureșan, au ales să își ambienteze sala de clasă și au plantat mușcate.

Jardinierele cu flori au fost așezate apoi la geamuri pentru ca spațiul în care elevii își desfășoară activitatea educativă să ofere culoare, armonie și energie”, au transmis reprezentanții Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, locul II la Olimpiada sportului militar liceal

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia s-a clasat pe locul II la Olimpiada sportului militar liceal, după ce a obținut rezultate foarte bune atât la individual cât și în echipă la cele două etape ale competiției.

Punctele acumulate atât în prima etapă a olimpiadei, desfășurată la Alba Iulia la disciplinele sportive orientare, șah și minifotbal și probele aplicativ-militare tir și triatlon, cât și la cea de-a doua etapă de la Craiova, la atletism, cros, tenis de masă, volei feminin și masculin, handbal și baschet, reflectă dorința elevilor și a antrenorilor de a face performanță în sport, eforturile depuse și a meritelor acestora.

Rezultatele obținute de către sportivi au adus colegiului:

Aur la:

– Triatlon (prima etapă)
– Handbal
– Șah (prima etapă)
– Orientare echipe – feminin (prima etapă)

Argint la:

– Tir (prima etapă)
– Orientare – ștafetă(prima etapă)
– Orientare – echipe masculin (prima etapă)
– Minifotbal (prima etapă)
– Volei feminin și volei masculin

Bronz la:

– Atletism
– Cros – echipă
– Tenis de masă

La individual au fost obținute clasări pe podium astfel:

– Elev sergent major Alexandra Kiss – Locul I la șah
– Elev caporal Ciuciu Raluca – Locul I orientare individual – feminin
– Elev fruntaș Eduard Jude – Locul II șah
– Elev sergent Bianca Clețoc – Locul II săritura în lungime
– Elev sergent Dragoș Iuga – Locul II săritura în lungime
– Elev sergent sergent Alexandru Cociș – Locul I aruncarea greutății
– Elev sergent Ștefan Mocanu – Locul III aruncarea greutății
– Elev sergent Tudor Moga – Locul II la tenis de masă

De pregătirea sportivilor s-au ocupat următorii instructori, profesori și antrenori: locotenent Alexandru Simion (șah), locotenent Cătălin Bobar (tir), maistru militar clasa a IV-a Marius Rusz (orientare), sergent major Florin Lazăr (aruncarea grenadei), Felicia Vancea (volei), Geanina Ilie (triatlon, cros, atletism), Dorin Oltean (handbal), Florin Grozav (minifotbal și tenis de masă) și Valentin Urian (baschet). Loturile s-au aflat sub coordonarea locotenent-colonelului Lucian Moldovan și a locotenentului Cristi Popa.

Felicitări tuturor!


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia