Rămâi conectat
YES, Vușcan! #pentruAlbaIulia

Actualitate

Jurnalistul Mihai Tatulici își lansează, astăzi de la ora 15.00, cartea „Borșuri și ciorbe”, la Sala Unirii din Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Jurnalistul și scriitorul român Mihai Tatulici își lansează astăzi, 7 iunie 2017, cartea „Borșuri și ciorbe”, la Sala Unirii din Alba Iulia.

”Evenimentul va avea loc miercuri de la ora 15.00 la Sala Unirii”, se arată într-o invitație de presă.

Născut în 1948, Mihai Tatulici a debutat în presă în 1966 la un ziar din județul Suceava. Mihai Tatulici este ceel care a pus bazele Clubul Român de Presă, în anul 1996.

Volumul „Tezaurul gastronomiei romanesti – borsuri si ciorbe” cuprinde totalitatea retetelor create in spatiul Romaniei Mari de la inceputuri si pina astazi. Potrivit promotorilor acestui album, lucrarea contine 184 de retete de baza si 424 de variante ale acestora. La lansare va fi prezentata celebra „ciorba de nimicuri”, creata in portul Corabia la 1880 – oras deaspre care aflam ca avea, atunci, nu mai putin de opt cazinouri.

Cat despre „ciorba de nimicuri”, relatarile vremii citate de autor aratau ca, desi era mancarea hamalilor (adica a „parlangiilor” care urcau granele pe slepuri), a fost repede adoptata de boierii olteni care o consumau cu mare placere in localurile din zona.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbatul care, la sfârșitul lunii ianuarie, a agresat sexual o femeie într-o cameră de hotel din Alba Iulia, trimis în judecată

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Un agresor sexual, deosebit de periculos, care a violat o femeie în camra unui hotel din Alba Iulia, a fost trimis din nou în judecată. Incidentul a avut loc în noaptea de 29 spre 30 ianuarie 2024. Bărbatul a fost condamnat în trecut pentru viol, omor, tâlhărie și alte fapte penale grave.

Ioan Muntean, din Hunedoara, are o condamnare la 22 de ani de închisoare, pentru omor deosebit de grav, tâlhărie, viol, dar şi după o evadare de la un punct de lucru al închisorii Aiud.

A fost eliberat condiționat la sfârșitul anului 2018, pentru ca peste câteva luni să comită o faptă de tâlhărie, cu victimă tot femeie. A fost condamnat din nou, la cinci ani de închisoare, fiind eliberat condiționat în noiembrie 2023, prin decizia Judecătoriei Deva, care nu a mai fost contestată.

A rezistat în libertate doar două luni de zile, până la sfârșitul lunii ianuarie 2024.

„S-a reținut astfel că în noaptea de 29/30.01.2024, persoana vătămată, care desfășura activități de prostituție, aflându-se într-o cameră din Hotel Cetate, a fost constrânsă de inculpat (recidivist, condamnat în trecut pentru infracțiuni de omor deosebit de grav, viol, lipsire de libertate în mod ilegal, evadare și tâlhărie calificată) să întrețină relații sexuale în multiple modalități, inculpatul folosind un cuțit pe care l-a apropiat de persoana vătămată, inclusiv în zona coastelor și amenințând victima cu moartea, chiar în condițiile în care persoana vătămată i-a cerut în mod repetat să o lase să plece”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

În 19 aprilie 2024, Judecătoria Alba Iulia a stabilit că dosarul poate fi judecat. Bărbatul este în arest preventiv de la data comiterii faptei.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Amenzi de peste 8.400 de lei aplicate de polițiștii din Alba Iulia, în urma unei acțiuni care a avut ca scop creșterea siguranței rutiere

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 24 aprilie 2024, Poliția Municipiului Alba Iulia a organizat, pe raza municipiului Alba Iulia și a localităților rurale arondate, o acțiune care a avut ca scop creșterea siguranței rutiere și prevenirea accidentelor care sunt generate de neacordarea de prioritate.

Au fost aplicate 59 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.430 lei, din care 9 pietonilor care s-au angajat în traversări neregulamentare.

Au fost reținute 3 permise de conducere și au fost retrase două certificate de înmatriculare.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Prezența unui URS semnalată prim mesaj RO-Alert în cartierul Oarda, din Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Prezența unui urs a fost semnalată în cursul dimineții zilei de joi, 25 aprilie 2024, în cartierul Oarda, din Alba Iulia.

Potrivit ISU Alba, a fost semnalată prezenta unui urs pe raza localității Oarda. A fost emis mesaj RO-Alert locuitorilor din zonă.

• Sfaturi care le-ar putea salva viața celor care dau nas în nas cu ursul

În primul rând, și poate cel mai important sfat, este să îți păstrezi, pe cât posibil, calmul. Da, este greu să te menții liniștit înt-o întâlnire cu un potențial vital extrem de crescut, însă trebuie să te mobilizezi, să tragi de câteva ori aer în piept și să fii cât poți de atent la comportamentul ursului.

Observă dacă animalul este agresiv, dacă este pur și simplu în trecere sau dacă mănâncă. Un alt sfat oferit de salvamontiști este următorul: indiferent de comportamentul ursului, încearcă să te retragi cu mișcări cât mai lente, cât mai ușoare și nu bruște, care ar putea fi percepute ca un semn de agresiune din partea ta.

La fel de important este să păstrezi contactul vizual cu animalul sălbatic, pentru a-i vedea mișcările, comportamentul. Evită, însă, pe cât posibil să îl privești țintă în ochi. Acest lucru poate fi interpretat de urs tot ca un semn de agresiune din partea ta.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia