Jurnalistul Mihai Tatulici își lansează, astăzi de la ora 15.00, cartea „Borșuri și ciorbe”, la Sala Unirii din Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

Jurnalistul și scriitorul român Mihai Tatulici își lansează astăzi, 7 iunie 2017, cartea „Borșuri și ciorbe”, la Sala Unirii din Alba Iulia.

”Evenimentul va avea loc miercuri de la ora 15.00 la Sala Unirii”, se arată într-o invitație de presă.

Născut în 1948, Mihai Tatulici a debutat în presă în 1966 la un ziar din județul Suceava. Mihai Tatulici este ceel care a pus bazele Clubul Român de Presă, în anul 1996.

Volumul „Tezaurul gastronomiei romanesti – borsuri si ciorbe” cuprinde totalitatea retetelor create in spatiul Romaniei Mari de la inceputuri si pina astazi. Potrivit promotorilor acestui album, lucrarea contine 184 de retete de baza si 424 de variante ale acestora. La lansare va fi prezentata celebra „ciorba de nimicuri”, creata in portul Corabia la 1880 – oras deaspre care aflam ca avea, atunci, nu mai putin de opt cazinouri.

Cat despre „ciorba de nimicuri”, relatarile vremii citate de autor aratau ca, desi era mancarea hamalilor (adica a „parlangiilor” care urcau granele pe slepuri), a fost repede adoptata de boierii olteni care o consumau cu mare placere in localurile din zona.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro