Rămâi conectat
YES, Vușcan! #pentruAlbaIulia

Administrație

La Alba Iulia fondurile pentru amenajarea noului adăpost pentru câinii comunitari vor fi suplimentate

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

adapost-caini-comunitari-Alba-IuliaPrimăria solicită Consiliului Local Alba Iulia suplimentarea cu 90.000 de lei a sumei alocate inițial pentru construcția noului adăpost pentru câinii comunitari.

Pe parcursul implementării acestui proiect, s-a dovedit necesitatea suplimentării valorii totale de investiţie aprobate prin anexa la HCL nr. 84 /2013 , ca urmare a cerinţelor de funcţionare elaborate de personalul medical de specialitate și de asigurarea cerinţelor de eficienta energetica a clădirilor”, spun reprezentanții Administrației locale.

Este vorba despre montarea și punerea în funcţiune a incineratorului, donat de Direcţia Sanitar Veterinara Alba, care presupune lucrări de extindere a conductei de gaz existente, pe o lungime de aproximativ 130 ml; modificări la instalaţiile incintei datorate utilizării gazului metan, la centrala termică pe gaz metan și la montarea unui aragaz pentru pregătirea hranei câinilor din spaţiul amenajat; protejarea termică a clădirii prin aplicarea termosistemului la pereţi, pardoseala parter, pod și executarea finisajelor (gresie, pardoseli, faianţa) conform reglementarilor impuse, în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare; dotarea cabinetului medical al adăpostului cu un minim necesar de echipamente (dulap ustensile medicale, masă consultații, masă de operaţie, masă instrumentar, calculator PC, instrumente specifice, etc), pentru efectuarea serviciilor medicale.

Noul adăpost pentru câinii fără stăpân va fi construit în perimetrul stației de epurare din Alba Iulia (str. Rogozului). Valoarea totală a investiției este de 205.000 lei inclusiv TVA (valoarea inițială a fost estimată la 115.000 de lei) din care construcții – montaj – 175.090 de lei .

Se vor amenaja spații de cazare cu 67 cușete pentru animale, o clădire administrativă de 105,12 mp, un incinerator de 16 mp, împrejmuirea pe 100 ml, se vor efectua lucrări la reţele de apa, canalizare, instalații electrice, gaze naturale și lucrări de amenajare pentru drum, platforme, alei și trotuare, termenul de execuție fiind de 2 luni de la semnarea contractului.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administrație

Primul bloc de locuințe sociale din cartierul Gheorghe Șincai, urmează să fie racordat la rețeaua de electricitate

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Primul bloc de locuințe sociale din cartierul Gheorghe Șincai, din Alba Iulia, urmează să fie racordat la rețeaua de electricitate. Alte 5 blocuri, cu aceeași destinație, sunt în faza de licitare a lucrărilor de proiectare și execuție.

În ultimii ani, nevoia de locuințe sociale în municipiul Alba Iulia a rămas constant ridicată, sens în care administrația locală a căutat soluții pentru a rezolva această situație, îmbunătățind totodată standardul oferit categoriilor sociale vulnerabile.

Un prim bloc de locuințe, cu 21 de apartamente, a fost deja ridicat, în cadrul unui amplu proiect de regenerare economică și socială a comunității din zona cartierului Gheorghe Șincai, prin care s-au realizat și alte obiective precum: un centru multifuncțional, teren de sport, teren de joacă, zone verzi etc. Investiția, de peste 4 milioane de euro, a fost posibilă în urma obținerii unei finanțări europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Potrivit reprezentanților administrației locale, până la predarea apartamentelor din acest prim bloc de locuințe sociale către beneficiarii de drept nu mai este decât un pas: legarea imobilului la energia electrică. În acest sens, în luna februarie a acestui an, între municipalitate, în calitate de beneficiar, și Electrica Distribuție s-a încheiat un contract în urma căruia vor fi licitate lucrările necesare amplasării unui post de transformare dedicat, precum și pentru executarea branșamentelor, atât pentru blocul de locuințe, cât și pentru centrul multifuncțional deja realizat.

În contextul oferit de acest proiect, administrația condusă de primarul Gabriel Pleșa a continuat demersurile și a reușit să obțină finanțarea necesară pentru alte 5 blocuri de locuințe sociale, în aceeași zonă, de această dată prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 7 milioane de euro, din care circa 5 milioane reprezintă finanțarea nerambursabilă, de la bugetul de stat, iar lucrările de proiectare și execuție se află acum în procedură de licitație, cu termen de depunere a ofertelor, 23 aprilie.

„După finalizarea acestor 5 blocuri, totalizând 100 de locuințe de 1, 2 și 3 camere, vom rezolva complet problema locuințelor sociale, deoarece peste 365 de persoane cu situație socială precară vor putea beneficia de o locuință nouă, construită și utilată la standarde moderne. La nivelul comunității albaiuliene, din punct de vedere social, economic și administrativ nu putem evolua cu adevărat decât împreună! Fiecare locuitor contează, mai binele comun depinde de mai binele fiecăruia dintre cei care alcătuiesc această mare familie. Asta a fost și va rămâne viziunea mea pentru a crește calitatea vieții în Alba Iulia, iar dacă astăzi avem o perspectivă reală în acest sens, și avem, înseamnă că și echipa Primăriei Alba Iulia funcționează și performează, dincolo de orice piedici sau șicane”, transmite primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Din iulie începe construcția noului spital de oncologie și cardiologie din Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Construcția noilor secții de oncologie, radioterapie și cardiologie intervențională în cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia reprezintă un pas important în îmbunătățirea serviciilor medicale oferite pacienților din județ. După patru ani de eforturi susținute din partea Consiliului Județean Alba și a echipei Spitalului Județean, proiectul a intrat într-o nouă etapă, odată cu semnarea contractului de proiectare și execuție la începutul anului 2024.

Până la finalul lunii iunie 2024, constructorul lucrează la realizarea proiectului tehnic (noul corp de clădire aflându-se acum în faza de proiectare, premergătoare realizării construcției). Construcția efectivă va începe din luna iulie 2024. Conform graficului de implementare, lucrările trebuie finalizate până cel târziu în 30 iunie 2026.
Proiectul privind înființarea unui centru de radioterapie este mai vechi, fiind inclus în strategia de dezvoltare a județului Alba, în domeniul sănătății, elaborată în luna iunie 2020, pentru perioada 2020 – 2025, la propunerea conducerii CJ Alba, președinte Ion Dumitrel, SJU Alba Iulia – manager Diana Mârza și deputatului Florin Roman.

În anul 2020, împreună am identificat sursa de finanțare – Planul Național de Redresare și Reziliență, aceasta fiind prevăzută în Ordonanța de Urgență 155/2020. Am consultat ghidul de finanțare și am stabilit pașii care vor fi urmați pentru implementare.

Astfel, construcția secțiilor de oncologie, radioterapie și cardiologie intervențională s-a realizat la inițiativa președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, deputatului Florin Roman și managerului SJU Alba Iulia, Diana Mârza. Prin hotărârea nr. 292, din 27.11.2020, a CJ Alba, a fost alocată suma de 337.850 de lei pentru realizarea studiului de fezabilitate și studiului geotehnic, marcând astfel primul pas important către dezvoltarea acestei noi facilități medicale.

Cu aceste fonduri alocate, au putut fi demarate procedurile de achiziții pentru cele două studii. Contractul pentru realizarea studiului geotehnic a fost semnat în 20.01.2021, iar contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate a fost semnat în 22.01.2021, valoarea totală a acestora fiind 160.780 de lei – inclusiv TVA (mult mai mică decât estimarea inițială). Suma a fost decontată prin transferuri din bugetul CJ Alba în bugetul SJU Alba Iulia.

În 20.12.2022, echipele de implementare din cadrul CJ Alba și SJU Alba Iulia au depus, la Ministerul Sănătății, pe axa PNRR/2022/C12/MS/I2.1/ – Infrastructură spitalicească publică nouă, cererea de finanțare, în vederea obținerii banilor necesari pentru realizarea investiției.

În cererea de finanțare s-a fundamentat necesitatea dezvoltării acestor servicii medicale și s-a descris investiția, pas cu pas. Prin obținerea avizelor necesare și declararea proiectului ca fiind eligibil pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență în anul 2023, s-a deschis calea către materializarea acestui obiectiv important pentru comunitate.

În 17 martie 2023, după ce proiectul a fost declarat eligibil, a fost semnat, la Târgu Mureș, contractul de finanțare, de către ministrul Sănătății, Alexandru Rafila și managerul SJU Alba Iulia, Diana Mârza. De atunci și până în prezent, au fost încheiate patru contracte aferente proiectului (informare și publicitate; audit financiar; servicii de management și asistență tehnică; proiectare și execuție).

Construcția noilor secții de oncologie, radioterapie și cardiologie intervențională va aduce beneficii semnificative pacienților, oferindu-le acces la tratamente moderne și specializate într-un mediu medical actualizat și bine echipat.

Și acest proiect, la fel ca toate proiectele de investiții, a fost inițiat de către conducerea Spitalului Județean și a conducerii Consiliului Județean Alba, fiind aprobat de către consilierii județeni, cărora conducerea SJU Alba Iulia le transmite mulțumiri pentru cooperarea în beneficiul sănătății.
Investiția are ca obiectiv principal îmbunătățirea serviciilor medicale pentru pacienții cu afecțiuni oncologice și cardiovasculare.

Va fi construit un nou corp de spital, cu o capacitate de 90 de paturi, inclusiv o secție de oncologie medicală, radioterapie, îngrijiri paliative, hematologie și un compartiment de cardiologie intervențională. De asemenea, va exista o secție de spitalizare de zi pentru tratamentele de chimioterapie.

Proiectul prevede construirea unui ambulatoriu cu cabinete de consultații și săli de tratament, precum și dotarea secției de cardiologie intervențională cu echipamente moderne. Pentru radioterapie, vor fi disponibile două acceleratoare liniare și un simulator C.T. Infrastructura va fi desfășurată începând cu zona de subsol, unde va fi amenajat un departament de radioterapie.

Clădirea va fi construită în curtea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, având o suprafață desfășurată de 8.076 metri pătrați și va beneficia de surse regenerabile de energie. Valoarea totală a proiectului este de 277.024.344 de lei, din care 263.173.127 de lei finanțare europeană și 13.851.217 de lei cofinanțare din partea Consiliului Județean Alba.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

80 de spray-uri paralizante, achiziționate de Primărie pentru Poliția Locală a Municipiului Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia a achiziționat 80 de spray-uri paralizante pentru dotarea polițiștilor. Valoarea acestora este de 1.544,00 de lei.

Municipiul Alba Iulia a achiziționat de la S.C. ARROW INTERNATIONAL S.R.L din județul Ilfov, localitatea Glina, 80 de spray-uri paralizante în valoare de 1.544,00 de lei care urmează să intre în dotarea polițiștilor.

„Achiziționarea spray-urilor de autoapărare este necesară deoarece legea spune că polițiștii locali și agenții de pază sunt obligați să le poarte asupra lor. 80 de spray-uri cu gaz lacrimogen, aflate acum în dotarea Poliției Locale Alba Iulia, au termenul de valabilitate expirat, așadar este necesară înlocuirea lor pentru a nu produce efecte secundare în cazul în care acestea vor fi utilizate. Acestea au fost achiziționate prin intermediul platformei e-licitație, iar valoarea lor este 1.544 lei”, a declarat Flaviu Buta, purtătorul de cuvânt al primăriei Alba Iulia.

Furnizarea a unui număr de 80 buc Spray-uri autoapărare CS, necesare pentru dotarea polițiștilor locali și a personalului care prestează servicii de pază, din cadrul Direcției Generale Poliția Locală, municipiul Alba Iulia, se arată în descrierea achiziției.

Spray cu gaz lacrimogen puternic iritant pentru ochi, piele si căi respiratorii. Nu aduce vătămări pe termen lung, nu paralizează atacatorul. Conține substanța CN (Chloracetophenone) și CS (Orthochlorobenzalmalononitrile) în proporție de 0,5% fiecare. A nu se expune direct în soare și nu se aruncă în foc. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Caracteristici: -Cantitate : 100 ml; -Raza de actiune: 1 – 1.5 metri; -Substanta activa : Oleoresin Capsicum, sunt caracteristicile spray-ului care urmează să intre în dotarea polițiștilor.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia