Rămâi conectat
YES, Vușcan! #pentruAlbaIulia

Învățământ-Cultură

La Alba Iulia în 6 și 7 iunie va avea loc a VII-a ediție a festivalului naţional de folclor pentru copii şi tineret “Cântec Străbun”

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

În perioada 6-7 iunie 2013, la Alba Iulia va avea loc festivalul-concurs naţional de folclor “Cântec străbun”, care în acest an a ajuns la cea de-a VII-a ediţie. În concurs vor evolua peste 30 de concurenţi din judeţele Neamţ, Arad, Maramureş, Vaslui, Bistriţa Năsăud, Bacău, Braşov, Teleorman, Vâlcea, Suceava, Mureş şi Alba.

Cantec-Strabun-2013Evenimentul va avea loc pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia după următorul program:

Joi, 6 iunie 2013, începând cu ora 17:00 la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia va avea loc concursul în care vor evolua concurenţii pentru cele trei premii puse în joc dar mai ales pentru Marele Trofeu al festivalului

Vineri, 7 iunie,  ora 18:00, pe aceeaşi scenă a Casei de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia va avea loc Gala Laureaţilor şi recitaluri extraordinare cu îndrăgiţii interpreţi de folclor: Gelu Voicu, Maria Şalaru şi Leontina Fărcaş cu Muguri de Tezaur acompaniaţi de orchestra Ansamblului folcloric al judeţului Alba, dirijor Alexandru Pal.

Juriul concursului este format din: Ppreşedinte – Mircea Câmpianu, etnomuzicolog, cadru didactic universitar (Cluj-Napoca) şi membrii: Roxana Reche – muzicolog, interpretă de folclor (Alba Iulia), Maria Şalaru- profesor Şcoala de Muică şi Arte Plastice Alba Iulia, interpretă de folclor (Bacău), Gelu Voicu – realizator de emisiuni TV, interpret de folclor (Teleorman), Gheorghe Burz – profesor, dirijor, compozitor (Alba Iulia), Daniela Floroian – directorul Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba .

Intrarea atât la concurs cât şi la seara de gală şi recitaluri este liberă!

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba prin Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” Alba.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învățământ-Cultură

Ingrid Muntean, elevă a Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Concursului de Biologie „George Emil Palade”

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Ingrid Muntean este elevă la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, în clasa a VI-a B. Tânăra a obținut un rezultat deosebit la faza județeană a Concursului de Biologie „George Emil Palade” și s-a calificat la etapa națională.

„Felicitări elevei FEKETE-MUNTEAN INGRID din clasa a VI- a B de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, pregătită de către doamna profesor Țăran Ileana, pentru rezultatul deosebit obținut în cadrul Concursului Național de Biologie “ G.E.Palade” – Faza Județeană – calificându-se astfel, la Etapa Națională. Mult succes în continuare!”, au transmis reprezentanții Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din  Alba Iulia.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Iulia Laza, elevă a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, mențiune la faza județeană a Concursului Național „Educație pentru sănătate”

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Activitățile extracurriculare provoacă elevii să pășească dincolo de paginile manualului de la clasă și să studieze în profunzime un anumit subiect, valorifică și dezvoltă interesele și aptitudinile acestora, contribuind și la optimizarea procesului de învățământ.

Concursul Național „Educație pentru sănătate” i-a oferit elevei caporal Iulia Laza (clasa a X-a) posibilitatea de a-și lărgi sfera informațională în ceea ce privește adoptarea unui stil de viață sănătos.

„Prin participarea la acest concurs am avut posibilitatea de accesa mai multe perspective ale unui stil de viață sănătos cum ar fi: nutriția, consumul optim de apă, beneficiile mișcării, importanța odihnei, gestionarea emoțiilor, etc. Această activitate extracurriculară mi-a îmbogățit atât cunoștințele teoretice cât mai ales cele practice. Informațiile dobândite, deși nu se învață la școală, sunt foarte folositoare în viața de zi cu zi. Prin pregătirea pentru acest concurs consider că am avut parte de o experiență benefică. Recomand oricărei persoane implicarea în cât mai multe activități pentru lărgirea orizontului personal și pentru o bună dezvoltare holistică”, a spus Iulia, care s-a pregătit sub coordonarea doamnei profesoare Adela Tudor.

Concursul Național „Educație pentru sănătate” promovează principiile educației pentru sănătate prin valorificarea potențialului creativ al elevilor și dezvoltarea capacității acestora de a rezolva situații problemă privind sănătatea și mediul.

Felicitări pentru implicare și pentru rezultatul obținut!


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia au transformat peste 100 de PET-uri în fapte bune

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Elevii claselor a X-a A și E au desfășurat ieri o activitate de reciclare a ambalajelor din plastic, în cadrul programului „Săptămâna verde”, program care se desfășoară în colegiul militar în perioada 15 – 19 aprilie 2024.

Elevii au strâns peste 100 de pet-uri și împreună cu doamna profesoară de limba engleză Ioana Lupșa, le-au depus la Roboțelul Binelui, un punct de colectare și reciclare a deșeurilor din plastic ce face parte dintr-un proiect al Crucii Roșii Române Filiala Alba. Proiectul presupune transformarea ambalajelor din plastic, sticlă și aluminiu, în fapte bune. Fiecare ambalaj înseamnă 1 euro donat Crucii Roșii Române Filiala Alba, donații care vor fi folosite apoi pentru susținerea unor proiecte umanitare, educaționale sau medicale, potrivit inițiatorilor acestui proiect.

„ Activitatea a avut ca scop conștientizarea și sensibilizarea elevilor cu privire la posibilitatea de a recicla pet-uri la Roboțelul Binelui, donând astfel Crucii Roșii Române Filiala Alba, bani pentru programele de binefacere ale filialei. Activitatea lor a avut un dublu impact, atât reciclarea sticlelor de plastic cât și implicarea elevilor în programe sociale pentru persoanele vulnerabile. Un exemplu demn de urmat!”, a spus doamna profesoară Ioana Lupșa.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia