La Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” din Alba Iulia va fi înființată o clasă cu specializarea „Electrician exploatare joasă tensiune”

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

Începutul anului școlar 2019-2020 aduce primele clase de învățământ profesional în sistem dual susținute de operatorul de distribuție a energie electrice SDEE Transilvania Sud, parte a Grupului Electrica.

Astfel, în cadrul parteneriatelor încheiate cu Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” din Brașov și Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” din Alba Iulia, vor fi înființate clase cu specializarea „Electrician exploatare joasă tensiune”.

Pentru procesul de admitere, specialiștii din cadrul companiei au pregătit o testare psihologică, o testare scrisă și un interviu. Rolul acestora este de a indica intuiția tehnică, pregătirea teoretică, motivarea și aspirațiile pe care le au elevii care s-au înscris la selecție.

Pentru admiterea tinerilor candidați, s-au luat în considerare media claselor V-VIII (20%) și  nota de la evaluarea națională (80%).

Cele două parteneriate au ca obiectiv general evoluția elevilor în cadrul procesului de formare profesională. În scopul îndeplinirii acestui obiectiv, elevii beneficiază de formare teoretică și practică atât de la cele două colegii, cât și de la SDEE Transilvania Sud, în baza unui contract de pregătire practică valabil timp de 3 ani.

Beneficiile oferite de SDEE Transilvania Sud includ: burse lunare (în valoare de 500 de lei, suplimentar față de bursa lunară oferită de statul român, în valoare de 200 de lei) la care, în funcție de rezultatele școlare, se poate adăuga bursa de merit de 200 de lei/lună, asigurarea mesei de prânz pe durata practicii.

Prin participarea la dezvoltarea învățământului dual în această zonă a țării, SDEE Transilvania Sud dorește să contribuie la formarea viitorilor electricieni de exploatare, pentru ca aceștia să răspundă celor mai exigente cerințe de pe piața muncii, iar la finalizarea studiilor să se poată alătura echipei din cadrul companiei.

Serviciul Relații Publice, Comunicare SDEE Transilvania Sud

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.