La Sala Unirii din Alba Iulia a avut loc astăzi vernisajul expoziției „95 de ani din istoria Colegiului Național Horea, Cloşca şi Crişan”

Îndosariat în: Actualitate |

expozitie-95-de-ani-HCC-la-Sala-UniriiSala Unirii din Alba Iulia a găzduit astăzi, cu începere de la ora 12.00, o extraordinară expoziţie care a conţinut arhive, cataloage, fotografii, uniforme şcolare, cărţi şi documente utilizate în decursul a 95 de ani, de când a fost înfiinţat primul liceu românesc din Transilvania, Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia.

Momente emoţionate pentru foştii şi actualii elevi şi profesori ai Colegiului, care au venit astăzi la Sala Unirii din Alba Iulia cu scopul de a rememora momente din cei mai frumoşi ani… anii de liceu. Un discurs emoţionant a avut şi directorul instituţiei de învăţământ care a precizat  că „HCC-ul” are o însemnătate aparte în viaţa lui întrucât el, soţia, părinţii şi copilul au fost elevi ai Colegiului şi îşi doreşte ca acolo să studieze şi nepoţii. „Suntem un simbol al Unirii pentru că liceul nostru este liceul de stat din Transilvania înfiinţat după Marea Unire. Un liceu cu o istorie incredibilă, cu absolvenţi extraordinari care au devenit vârfuri ale vieţii sociale din România. Întotdeauna când vorbesc despre liceu mă simt emoţionat pentru că este legat de tot ceea ce reprezintă familia mea şi reprezint eu”, a spus Valer Cerbu.

La eveniment au fost expuse şi fotografii din colecţiile particulare Ioan Pleşa, Simion Drăgoi, Florin Bota, Robert Ghergu şi Mircea Olariu.

Evenimentul a fost organizat de Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia împreună cu partenerii: Consiliul Judeţean Alba, Serviciul Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale şi Muzeul Naţional al Unirii

Expoziţia este deschisă publicului în perioada 28 februarie-15 martie 2014.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.