La Sala Unirii din Alba iulia s-au deschis lucrările celui de-al IV-lea Congres al Tinerilor Basarabeni din România

Îndosariat în: Actualitate |

congresul-tinerilor-basarabeni-4-4-2014În cursul acestei dimineți, la Sala Unirii din Alba Iulia a avut loc deschiderea oficială a celei de-a patra ediţie a Congresului Tinerilor Basarabeni din România, la care au participat studenţi români şi studenţi basarabeni, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Alba, ai Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia şi ai Muzeului Naţional al Unirii.

Congresul tinerilor Basarabeni a fost susţinut şi în acest an de CJ Alba, la festivitatea de deschidere fiind prezenţi vicepreşedinţii Florin Roman şi Alin Cucui, şi preşedintele Ion Dumitrel.

„Consiliul Judeţean Alba dă o importanţă deosebită colaborării cu romanii care trăiesc dincolo de graniţe. Avem de ani de zile un congres al spiritualităţii româneşti. Ne interesează şi dăm importanţă mare prin prezenţa mea, a celor doi vicepreşedinţi dar şi prin preocupările pe care le avem de ani de zile referitor la promovarea şi propagarea culturii naţionale româneşti care e unică şi aceiaşi indiferent unde trăiesc romanii. Este important de spus de ce ne aflăm în Sala Unirii. Pentru că noi speram ca dumneavoastră cei care studiaţi România, alături de noi, să avem şansa să ne adunam aici pentru un moment istoric. Acum şi Moldova se apropie cu paşi mari de Europa. Unii vorbesc că ne vom aduna împreună sub însemnul Uniunii Europene. Dăm importanţă mare culturii şi ştiinţei. Este aici domnul rector, reprezentanţi ai instituţiilor de cultură şi reprezentanţi ai asociaţilor cultural patriotice”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel

Duminică, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia vor avea loc mai multe sesiuni de comunicări și dezbateri cu teme precum „Găurile negre din societatea română” sau „Perspectivele tinerilor studenți din republica Moldova în Europa. Experiență și oportunități de carieră”.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.