La Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” din Alba Iulia va avea loc mâine Festivalul Naţional de Tradiţii şi Obiceiuri Populare „La Porţile Apusenilor”

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

festival-la-portile-apusenilor-2013Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” din Alba Iulia, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba, organizează mâine, 22 mai 2014, de la ora 11.00, cea de-a şasea ediţie a Festivalului Naţional de Tradiţii şi Obiceiuri Populare “La Porţile Apusenilor”. 

Festivalul este o manifestare de amploare, la care şi-au anunţat prezenţa 250 de elevi din mai multe zone etnofolclorice ale ţării: Alba, Mureş, Sibiu, Hunedoara, Maramureş, Harghita. Participanţii vor avea ocazia să îşi pună în valoare talentul, măestria artistică şi creativitatea în cadrul celor patru secţiuni ale festivalului, care se vor desfăşura la Şcoala Gimnazială “Avram Iancu”: secţiunea de reţete culinare tradiţionale “Reţetarul bunicii”, secţiunea de obiceiuri şi tradiţii “Din lada de zestre a neamului”, secţiunea “Tradiţii şi obiceiuri oglindite în arta plastică” şi secţiunea de afişe “Promovăm tradiţia – ea ne defineşte!”

La această ediţie sunt invitaţi să participe şi elevii claselor de meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”.  Obiectele tradiţionale lucrate manual de micii artizani de la clasele de pictură, ceramică, olărit, icoane pe sticlă, ţesături vor face obiectul unei expoziţii amenajate în curtea şcolii.

Premiile ce vor fi oferite câştigătorilor şi materialele promoţionale ( mape, cărţi, pliante, broşuri, obiecte de artizanat etc.) sunt asigurate de Consiliul Judeţean Alba, precum şi de sponsorii care susţin realizarea acestui festival.

,,Acest tip de manifestare ar trebui să se regăsească în preocupările elevilor şi dascălilor din fiecare şcoală ca un mijloc de cunoaştere de sine şi, în acelaşi timp, ca un mod de a perpetua bogăţia spirituală a neamului românesc”, a afirmat d-na Elena Ignat, directorul şcolii organizatoare.

Foto: Arhivă

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.