La secţia de cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia se înregistrează un număr crescut de pacienți

Îndosariat în: Actualitate |

Prin secţia de cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba trec lunar, în medie, 150 de pacienţi, din judeţul Alba sau din judeţele învecinate. Potrivit medicilor, în perioada de iarnă-primăvară, această secţie se află printre cele mai solicitate din spital.

Principalele cauze care duc la afecţiunile cardiace sunt fumatul şi alimentaţia necorespunzătoare. Temperaturile scăzute din timpul iernii, îmbolnăvirile de sezon precum şi trecerea de la un anotimp la altul fac ca multe persoane care au probleme cardiace să apeleze la medicul specialist.

Secţia de cardiologie din Spitalul Judeţean Alba are două compartimente, primul dintre acestea, este Unitate de Supraveghere și Tratament Acut al Cardiacului Critic, (USTACC) și are 10 paturi unde sunt internaţi pacienţii care vin în stare gravă şi care au nevoie de îngrijire specială pentru a le fi salvată viaţa.

Cea de-a doua secţiune are 40 de paturi şi deserveşte atât pacienţii care au ajuns la spital în stare critică şi au fost stabilizaţi cât şi pacienţii cu diagnostic de boală cronică.

„Deservim pacienţii din judeţul Alba dar şi din zonele învecinate. În perioada de iarnă şi la începutul primăverii numărul pacienţilor este mai mare decât media de spitalizare. Se poate observa în ultima perioadă şi o incidenţă mai mare a bolilor cardiace în rândul tinerilor. Am înregistrat şi cazuri de infarct la tineri cu vârsta de 25 de ani. Principalele cauze ale afecţiunilor cardiace sunt fumatul şi alimentaţia bogată în grăsimi şi săracă în fructe şi legume”, a spus medicul cardiolog Marcela Rău, șeful secției de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Alba.

Obezitatea un pericol real pentru persoanele cu afecţiuni cardiace

Greutatea ideală trebuie calculată în funcţie de vârstă şi înălţine, dar o persoană care depăşeste cu mai mult de 10 kilograme înălţimea, este considerată obeză. De exemplu o persoană cu înălţimea de 1,75 metri nu trebuie să depăşească 85 de kilograme pentru a se păstra în limite normale.

„ De o alimentaţie bogată în grăsimi aveau nevoie generaţiile anterioare care munceau mai ales fizic. Nivelul de trai a crescut dar nu am ajustat şi obiceiurile alimentare la noile necesităţi. Este important să ne ţinem sub control greutatea pentru a evita afecţiunile cardiovasculare. Persoanele care au o greutate mai mare decât cea recomandată trebuie să aleagă o dietă care să-i ajute să slăbească şi să facă mişcare pentru a avea rezultate”, a spus medicul cardiolog Marcela Rău.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.