Latura de Vest a Cetății Alba Carolina va fi dotată cu mobilier urban de către firma Corint SRL

Îndosariat în: Actualitate |

Licitația pentru achiziționarea de mobilier urban pentru latura de Vest a Cetății Vauban din Alba Iulia a fost câștigată de singura firmă care a depus o ofertă – Corint SRL, valoarea contractului fiind egală cu valoarea estimată de beneficiar, respectiv 157.680 de lei (aproximativ 35.000 de euro).

Potrivit caietului de sarcini vor fi amplasate 19 banchete realizate din materiale naturale (piatră şi lemn), 12 jardiniere metalice semisferice, turnate din fontă, 12 jardiniere de lemn sunt destinate vegetaţiei înalte, 18 coșuri de gunoi (similare ca formă şi culoare cu cele amplasate în zona interioară a Cetăţii), 4 suporți din piatră pentru biciclete, 4 stâlpi cu panouri indicatoare traseu turistic în Cetate și 8 plachete care vor marca pista de biciclete.

Memoriul de arhitectură întocmit pentru amenajarea zonei respective a fost semnat de arh. Mircea Sabău-Tătar care a precizat că: ”Soluţiile propuse pentru mobilierul urban au în vedere, în primul rând, corelarea cu soluţiile propuse şi executate în proiectele anterioare şi pornesc de la redefinirea şi reconfigurarea căilor de acces în Cetate, traseul pietonului în Cetate şi al rolului Cetăţii în viaţa actorului urban. Acestea îşi propun să ofere siguranţă, confort, o ambianţă plăcută pentru petrecerea timpului liber, să contribuie la generarea unor sentimente şi emoţii deosebite, de neuitat. Mobilerul urban cu caracter artistic va întregi atmosfera de epocă a zonei”.

Contractul de lucrări pentru ”Reconstituire și punere în valoare acces latura de Vest Cetatea Alba Carolina, Alba Iulia”, în valoare de 39.480.414 de lei fără TVA (aproximativ 8,77 milioane de euro) a fost atribuit firmei Grup Corint SA, în luna iunie 2011, finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional Regional 2007-2013  – Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere” – Domeniul de intervenţie 1.1. „Planuri integrate de dezvoltare urbană”  –  Sub-domeniul: Centre urbane.

În zona respectivă s-a prevăzut construcția a 13.804 mp de carosabil şi parcaje, 7.680 mp de pietonal, 730 mp de piste pentru biciclete, 19.500 mp zone verzi, 3 poduri auto din beton armat, 3 poduri de lemn fixe şi 2 mobile.

FOTO: ARHIVĂ

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.