Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia a fost botezat astăzi cu numele “Regina Maria”

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

ziua-regalitatii-la-alba-iuliaEveniment de seamă astăzi, marţi, 15 octombrie 2013, la Alba Iulia, când se împlinesc 91 de ani de la Încoronarea Regelui Ferdinand I şi a Reginei Maria, ca suverani ai României Mari.

În prezenţa principelui Radu al României, a oficialităţilor, a elevilor şi profesorilor, Liceul de Muzică şi Arte Plastice a fost botezat Liceul de Arte “Regina Maria”, prin sfinţirea plăcii cu noua denumire de către ÎPS Irineu, arhiepiscopul Alba Iuliei. Evenimentul face parte din programul manifestărilor convenite între Casa Regală şi Primăria Alba Iulia, cu ocazia serbării, la 15 octombrie, a Zilei Regalităţii.

Adresându-se asistenţei, principele Radu  a spus: “Onorată asistenţă, domnule director, profesori şi elevi ai Liceului de Artă Regina Maria, în această dimineaţă în care soarele iese din nou pentru a ne mai da încă puţină căldură, nouă şi acestei toamne, pentru a nouăzeci şi una oară sărbătorim Încoronarea suveranilor României Mari. Şi dacă s-ar fi putut întâmpla imposibilul, adică faptul ca regina să fie astăzi printre noi, nu şi-ar fi putut găsi un loc mai bun pentru a boteza cu numele său o altă instituţie decât aceea a unei şcoli care-i învaţă pe elevii români artele.”

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.