Liceul Sportiv, Colegiul Tehnic Dorin Pavel şi Şcoala Ion Agârbiceanu au fost astăzi gazdele campaniei IPJ Alba – „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

IPJ-Alba-capmanie-prevenire-criminalitate-sep-2014Campania „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” organizată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a continuat ieri, 30 septembrie şi astăzi, 1 octombrie 2014, cu activităţi dedicate prevenirii victimizării minorilor şi prevenirii furturilor.

Potrivit unui comunicat remis presei de  IPJ Alba, “marţi, 30 septembrie, a.c., poliţiştii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii de proximitate, împreună cu reprezentanţi ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba au participat la întâlniri interactive cu elevi din 3 unităţi de învățământ din municipiul Alba Iulia, respectiv Liceul Sportiv, Colegiul Tehnic Dorin Pavel şi Şcoala Gimnazială Ion Agârbiceanu.

Temele abordate au fost „Prevenirea victimizării minorilor” şi „Prevenirea consumului de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, în rândul adolescenţilor.

Prezentarea temelor a fost urmată de dezbateri interactive în cadrul cărora elevii au primit răspunsuri argumentate de la poliţişti şi au putut aflat detalii legate consecinţele consumului de droguri, dar şi cu privire la răspunderea penală a minorilor, vârsta de la care răspund penal şi contravenţional şi măsurile de sancţionare ce li se pot aplica în cazul în care comit fapte antisociale.

Totodată, elevilor le-au fost distribuite materiale informativ-preventive şi le-au fost adresate recomandări pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor.

Azi, 1 octombrie, poliţiştii din judeţul Alba au desfăşurat activităţi informativ preventive privind furturile din genţi/ buzunare, autoturisme şi societăţi comerciale.

Poliţiştii au fost prezenţi în mijloacele de transport în comun, în pieţe şi parcările unor supermarketuri dar şi la asociaţiile de proprietari şi au oferit cetăţenilor sfaturi utile pentru protejarea bunurilor proprii şi prevenirea victimizării prin infracţiuni de furt.

Activităţile cuprinse în programul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii au fost  desfăşurate de poliţişti din toate municipiile şi oraşele judeţului precum şi de poliţiştii din mediul rural, care au fost prezenţi în unităţile de învăţământ din judeţ, acest tip de acţiuni urmând a fi desfăşurate şi mâine, 2 octombrie 2014, zi ce este dedicată prevenirii infracțiunilor comise cu violenţă precum şi vineri, 3 octombrie când vor fi desfășurate activităţi dedicate siguranţei rutiere.”

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.