Licitaţie de peste 4,6 milioane de euro la Primăria Alba Iulia pentru amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi

Îndosariat în: Actualitate |

Primăria Alba Iulia organizează în această perioadă o licitaţie importantă pentru imaginea orașului în următorii patru ani. Este vorba despre amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi din municipiu cu o valoare estimată de peste 4,6 milioane de euro.

Contractul ce va fi încheiat cu firma ce va câştiga licitaţia se va întinde pe o perioadă de patru ani şi are o valoare estimată de 21.963.188.16, fără TVA. Primăria Alba Iulia a publicat recent anunţul de licitaţie privind serviciile de amenajare şi întreţinere a spaţiilor verzi din municipiu, în prezent serviciile de acest gen desfășurându-se în baza unui contract încheiat în 2012 cu 3 firme (Luxor LTD SRL Alba Iulia, Salprest SRL Alba Iulia și Sport Turism SRL 23 August (județul Constanța). Primăria Alba Iulia încearcă încă din 2017 să încheie un nou contract însă procedura a avut parte de multe contestații și chiar procese în instanță.

Valoarea estimată a viitorului contract este neschimbată însă de această dată serviciile de amenajare și întreținere a spațiilor verzi se vor presta pe doar 2 loturi, în loc de 3. Data limită de depunere a ofertelor a fost stabilită pentru 3 aprilie 2019, ora 16.00. Potrivit documentaţiei, autoritatea contractantă va încheia un acord-cadru pentru perioada celor 4 ani având ca obiect: ”Amenajarea și întreținerea zonelor verzi în municipiul Alba Iulia Lot I și II, în conformitate cu cerințele din Caietele de sarcini. (…) Valorile estimate ale acordurilor cadru aferente pentru cele 2 loturi sunt următoarele: Lotul I – 11.149.737,24 lei fără TVA pe o perioadă de 4 ani, respectiv 2.787.434,32 lei fără TVA pentru cea mai mare valoare a unui contract subsecvent ce urmează a fi atribuit. Lotul II – 10.813.450,92 lei fără TVA pe o perioadă de 4 ani, respectiv 2.703.362,73 lei fără TVA pentru cea mai mare valoare a unui contract subsecvent ce urmează a fi atribuit. Valoarea estimată a fost determinată din prețurile contractate de municipiul Alba Iulia în anii precedenți”. ”Ofertantul va prezenta lista principalelor servicii prestate în ultimii 3 ani, din care să rezulte că a prestat, la nivelul unuia sau mai multor contracte, servicii similare (de natură şi complexitate similară/ comparabilă cu serviciile care fac obiectul contractului/ operaţiuni de tipul celor precizate în obiectul contractului). Se doreşte ca ofertantul să fi executat activităţi de întreţinere de zone verzi sau amenajare zone verzi/parcuri similare cu cele care face obiectul achiziţiei. Serviciile trebuie să fi fost prestate în ultimii 3 ani, calculaţi prin raportarea la data limită de depunere a ofertelor”, se precizează în documentaţie. ”În cazul în care pe primul loc vor exista 2 sau mai multe oferte admisibile care prezintă acelaşi preţ autoritatea contractantă va solicita ofertanţilor respectivi o nouă reofertare în plicuri închise și sigilate, în vederea departajării. Clasamentul final se va stabili în urma preturilor obţinute prin reofertare, criteriul de atribuire fiind acelaşi, preţul cel mai scăzut”, se mai arată în documentația publicată pe SEAP.

Printre activităţile descrise în caietul de sarcini se regăsesc următoarele: curăţarea spaţiilor verzi, tunderea şi curăţarea gardurilor vii, cositul zonelor verzi, plantat flori, îndepărtat flori din rondouri şi scuaruri, plantat gard viu la un rând sau două rânduri, plantat arbori şi arbuşti foioşi şi răşinoşi, săpat farfurii la arbori şi arbuşti, toaletarea arborilor etc. Firma care va câştiga contractul pentru următorii patru ani va derula şi activităţile de aplicare a tratamentelor fitosanitare şi de administrare a îngrăşămintelor chimice. În total este vorba despre zeci de activităţi, pentru care au fost prevăzute cantităţi minime şi maxime, cuantificate în metri pătraţi (suprafeţe amenajate), ore (udare plante, închiriere buldoexcavator etc.) şi bucăţi (nr. de flori sau arbuşti plantanţi, toaletaţi etc).  Câştigătorul licitaţiei va fi desemnat agentul economic care va propune preţul cel mai scăzut, iar în cazul unei egalităţi se va solicita o reofertare a serviciilor.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.