Rămâi conectat

Actualitate

Localitatea din care provine cazul de COVID-19 confirmat astăzi, 18 iunie 2021, în județul Alba

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Astăzi, 18 iunie 2021, în județul Alba s-a înregistrat doar un  singur caz nou de infectare cu COVID-19, potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

Localitatea din care provine cazul de COVID-19 raportat astăzi, 18 iunie 2021, este următoarea:

ALBA IULIA – 1 caz

Joi, în Alba au fost prelucrate in total 481 probe (217 la DSP si 264 la SJU). Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 224.024.

 


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Poliția Municipiului Alba Iulia relocată temporar într-un imobil de pe strada Mușețelului

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Începând cu data de 14 mai 2024, Poliția    Municipiului Alba Iulia funcționează într-un imobil situat pe strada Mușețelului, la numărul 2 (Fosta Policlinică a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia).

Etajul II și mai multe birouri situate la etajul I al imobilului au fost pus la dispoziția Inspectoratul de Poliția Județean Alba de către Consiliul Județean Alba, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a sediului Poliției Municipiului Alba Iulia.

Cetățenii care doresc să depună sesizări, plângeri sau alte documente la Poliția Municipiului Alba Iulia o pot face la noua locație.

Coordonatele de contact au rămas aceleași, respectiv telefon și fax 0258.811.286, email: politia.albaiulia@ab.politiaromana.ro.

Reamintim faptul că sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și sediul Poliției Municipiului Alba Iulia, situat în municipiul Alba Iulia, str. Ion I. C. Brătianu nr. 1 B, vor fi reabilitate prin fonduri europene.

La data de 22 septembrie 2023, a fost semnat contractul privind proiectarea și execuția lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiții.

Ca urmare a semnării contractului de achiziție publică de lucrări și a emiterii ordinului de începere a lucrărilor de proiectare, sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, Poliția Municipiului Alba Iulia și Pavilionul Ordine Publică vor fi reabilitate prin fonduri europene, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – Valul renovării, Axa 2-Schema de Granturi pentru eficientă energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2 – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice.

Obiectivul general al proiectului este aducerea clădirilor la parametrii de siguranță și stabilitate proiectați, reducerea cheltuielilor cu utilitățile, precum și reducerea cu peste 60% a consumului de energie și a emisiilor de dioxid de carbon. Totodată, se va crea cadrul necesar asigurării serviciilor publice oferite cetățenilor în cele mai bune condiții.

Contractul de achiziție publică a fost semnat între Inspectoratul de Poliție Județean Alba și Asocierea SC Lincoln Plus SRL – Secret Art SRL – CONCEPT STUDIO SRL, lider de asociere: S.C. LINCOLN PLUS S.R.L.

Valoarea contractului de achiziție publică este de 32.898.442,00 lei, exclusiv TVA.

Durata de execuție a lucrărilor, conform proiectului, este de 24 de luni.

Implementarea proiectului ,,Reabilitarea și modernizarea imobilelor din cadrul I.P.J. Alba, pe str.I.I.C. Brătianu, nr.1B” se va realiza cu respectarea principiului ”Do No Significant Harm” (DNSH), astfel cum este prevăzut de art.17 din Regulamentul (UE) 2020/852 privind instituirea unui cadru care să faciliteze investițiile durabile, astfel făcându-se trecerea la un fond construit rezilient și verde.

Acest apel de proiecte este gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, finanțat din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României și din fonduri naționale.


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Coliziune între un autoturism și o motocicletă pe Bulevardul Ferdinand I, în intersecția din fața stației CFR Alba Iulia

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Traficul rutier este îngreunat pe B-dul. Ferdinand I din Alba Iulia, din cauza unui accident rutier care a avut loc în zona intersecției din fața stației CFR Alba Iulia.

În accident ar fi fost implicate un autoturism și o motocicletă, iar în urma acestuia motociclistul ar fi suferit leziuni corporale ușoare.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 70 de ani reținut de polițiștii din Alba Iulia, după ce a sustras mai multe bunuri dintr-un autoturism lăsat neasigurat pe strada Târgului

albaiuliainfo.ro

Publicat

în

Ieri, 13 mai 2024, polițiștii de investigații criminale din Alba Iulia au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 70 de ani, din Cugir, care este bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, la aceeași dată, în jurul orei 17.00, în timp ce se afla pe strada Târgului, din Alba Iulia, ar fi sustras, din interiorul unui autoturism lăsat neasigurat, un telefon mobil, o pereche de ochelari, un dispozitiv bluetooth și suportul telefonului.

Bărbatul a fost identificat, cu operativitate, de către polițiștii de ordine publică din Alba Iulia, sprijiniți de lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, iar prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

Cercetările sunt continuate.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește albaiuliainfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

albaiuliainfo, stiri alba iulia, informatii alba iulia