Lucica Crișan, fostul director economic al SC Apa CTTA SA Alba, condamnată la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunitățiii

Îndosariat în: Actualitate |

ciocan-judecator-sentintaJudecătoria Alba Iulia a publicat, astăzi, 6 noiembrie 2014, soluția în dosarul în care Lucica Crișan, fostul director economic al SC Apa CTTA SA Alba, a fost acuzată de conflict de interese. Aceasta a fost condamnată la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare și efectuarea a 80 de ore de muncă în folosul comunității:  

Respinge cererea de renunţare la aplicarea pedepsei (…). Respinge cererea de amânare a aplicării pedepsei (…) condamnă inculpata C. L. la o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese. (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. (…) stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani. Dispune ca inculpata să respecte următoarele măsuri de supraveghere (…) a). să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b). să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c). să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile. Dispune ca inculpata să respecte următoarea obligaţie (…): să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei. (…) dispune ca pe parcursul termenului de supraveghere inculpata să presteze 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii la Direcţia Regională de Statistică Alba Iulia sau la Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba. (…) dispune ca pe durata termenului de supraveghere inculpata să comunice Serviciului de probaţiune de pe lângă Tribunalul Alba datele în legătură cu schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile. (…) interzice inculpatei exercitarea drepturilor (…) a) dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; b) dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. Atrage atenţia inculpatei asupra cazurilor de revocare şi de anulare a suspendării executării pedepsei sub supraveghere (…) obligă inculpata la plata sumei de 1.200 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat în cursul judecăţii şi urmăririi penale”, se arată în soluția pe scurt, publicată pe portalul instanței.

Reamintim că Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia dispus, la sfârșitul lunii mai 2014, trimiterea în judecată a fostului director economic al SC Apa CTTA SA Alba, pentru comiterea infracţiunii de conflict de interese. Potrivit procurorilor, uzând de funcția pe care o avea, în perioada 24 septembrie 2008 – 10 aprilie 2012 aceasta a participat la luarea deciziilor prin care s-au obținut direct foloase patrimoniale de către SC ALBA PRINT S.A. Petrești, persoană juridică la care inculpata era cenzor și beneficia lunar de indemnizație, semnând un număr de patru note de comandă și 38 de ordine de plată pentru achiziţionarea şi respectiv plata către S.C. Alba Print S.A. Petrești a unor bunuri în valoare totală de 161.996 lei.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.