Lucrările de amenajare din interiorul cetății Alba Carolina puse sistematic în pericol din cauza vitezei și a neatenției șoferilor

Îndosariat în: Actualitate |

Deși este o zonă puțin circulată, Cetatea Alba Carolina suferă și la propriu din cauza faptului că șoferii nu respectă nivelul de viteză și de atenție care se impune într-o zonă cu statut special, în multe alte state occidentale traficul auto fiind absolut interzis în zone de asemenea importanță istorică.

Astfel, o tamponare dintre două autoturisme, lângă Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și Muzeul Unirii a dus la ruperea unui stâlp de protecție care delimita parcarea de zona pietonală.

Cauza producerii accidentului a fost neatenția unei tinere șoferițe care a intrat cu prea mare viteză în parcare acroșând un alt autoturism ce încerca să parcheze și care la rândul său a intrat în stâlpul de metal.

Tânăra conducătoare auto și-a cerut scuze polițiștilor, care, de 8 Martie, au dat dovadă de mai multă înțelegere decât de obicei.

În urmă cu puțin timp un alt șofer, inconștient de-a dreptul, și  fără permis, a distrus unul din parapeții de cărămidă de la bariera situată la intratea în Cetatea Alba Carolina.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.