Mâine, 6 mai 2017, de la ora 11.00: Tabăra antică a Gărzii Apulum în curtea Palatului Copiilor din Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

Mâine, 6 mai 2017, începând cu ora 11.00, în curtea Palatului Copiilor din Cetatea Alba Carolina se va deschide o tabără antică a Gărzii Apulum. Cu această ocazie vor fi organizate o serie de ateliere antice, precum cele de scriptoria, plante medicinale, jocuri romane, fierărie, pielărie, monetărie etc.

De asemenea, cei care vor vizita tabăra, care va fi deschisă până la ora 17.00, vor putea interacționa cu legionarii romani, dacii, gladiatorii și frumoasele dansatoare, care compun cele patru formații, reunite sub numele de Garda Apulum. Este vorba de Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis și Magna Nemesis, patru formații de reenactment antic, compuse din voluntari albaiulieni, care au luat naștere în urma unor proiecte inițiate Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

De precizat că tabăra antică a Gărzii Apulum va funcționa doar de două ori în fiecare lună, în zilele de sâmbătă. Mai exact, pentru luna mai, atelierele antice vor putea fi văzute doar în zilele de 6 și 20 mai.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia cu sprijinul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro