Mălina Roșca, elevă a Colegiului Național HCC din Alba Iulia, a obținut mențiune la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică din India

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

Mălina Roșca, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, a obținut o mențiune la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică de anul acesta.

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Alba a transmis, miercuri, într-un comunicat de presă, că olimpiada a avut loc în India, la Bhubaneswar.

”O felicităm și îi dorim succes în continuare! De menţionat că participanţii au susţinut patru probe – proba observaţională (proba de planetariu, hartă mută etc.), proba teoretică cu durata cinci ore, proba de analiză a datelor cu durata de patru ore şi proba pe echipe. Competiţia a adus la masa competiţională echipaje din peste 40 de ţări”, potrivit IȘJ Alba. Pentru Mălina este a 3-a participare la o olimpiadă internațională, primele două participări fiind la Olimpiada Internațională de Astronomie, unde a obținut o medalie de argint și una de bronz.

De altfel, eleva participă la olimpiade și concursuri școlare din clasa a IV-a, la matematică, fizică și engleză, iar din clasa a VII-a a participat la fazele naționale la fizică și astronomie, unde a obținut mențiuni, medalii de aur și de argint.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro