Manifestări prilejuite de împlinirea a două decenii de drept la Universitatea „1 Decembrie” din Alba Iulia

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

manifestari-20-ani-drept-UABAstăzi, 16 septembrie 2013, cu începere de la ora 10.00, în Sala Senatului de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, au avut loc manifestări prilejuite de împlinirea a două decenii de drept, în Oraşul Marii Uniri. La eveniment au participat invitaţi de marcă din ţară şi de la universităţi din străinătate precum Republica Moldova, Spania, Polinia, Austria, Germania şi Cehia, aceştia fiind colaboratori de „suflet” ai Universităţii UAB.

Timp de 20 de ani – 2.200 studenţi şi 1.300 de masteranzi au terminat DREPT la UAB

Timp de 20 de ani, 2.200 de studenţi şi 1.300 de masteranzi a pregătit pentru piaţa muncii Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale, dintre aceştia 1.500 de absolvenţi s-au integrat în piaţa munci, conform decanului Facultăţii de Drept, Ioan Gânfălean. Acum 20 de ani, în primul an al facultăţii doar 40 de studenţi au intrat în studiul universitar, iar pe parcurs numărul lor a crescut considerabil.

Specializarea de drept este una dintre cele mai importante ale Universităţii „1 Decembrie 1918” şi ne mândrim cu ea. Aceasta beneficiază de un corp profesional de excepţie, tinerii au dus departe această specializare care este recunoscută acum şi în alte ţări. Dincolo de numărul de absolvenţi trebuie să menţionez şi calitatea lor, iar în acest sens spun că am avut absolvenţi care au ocupat fotoliul de ministru”, a declarat rectorul UAB, Daniel Breaz

La 25 de ani de la înfiinţare – o şcoală doctorală

După cum am zis este o specializare deosebit de importantă, dar trebuie să mai facă un pas. Atunci când vom împlini 25 de ani, la Alba Iulia sper să avem şi o şcoală doctorală”, a completat rectorul Daniel Breaz, în aplauzele invitaţilor. Spusele acestuia au fost întărite şi de Jan Mişu Manolescu, un colaborator de la Universitatea Agora din Oradea care a rămas plăcut impresionat de oraşul frumos pe care l-a găsit, dar mai ales de atmosfera academică. Acesta i-a înmânat decanului Ioan Gânfălean, o diplomă de excelenţă pentru munca depusă în cei 20 de ani.

Împlinirea celor două decenii de drept la Alba Iulia şi a Curţii de Apel din Alba coincide cu ziua examenului pentru barou. Urăm succes candidaţilor.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.