Marcel Cercea, de la CSS Alba Iulia – campion naţional la cadeţi

Îndosariat în: Sport |

Finalele Campionatelor Naţionale de judo pentru cadeţi (sportivi sub 18 ani) de la Deva au fost un excelent prilej pentru competitorii din Cetatea Marii Uniri de a confirma în întrecerile naţionale.

Dintre cei 10 judoca albaiulieni, calificaţi după etapa de zonă, trei au reuşit să urce pe podium, zestrea fiind o medalie de aur, una de argint şi alta de bronz, o performanţă remarcabilă a acestui sport, mai ales că în finala categoriei 60 kilograme masculin s-au regăsit, la fel ca şi anul trecut, doi judoca pregătiţi de antrenorul Ioan Todor, ce au dominat categoria.

Al 6-lea în topul sportiv al judeţului Alba în anul trecut, Marcel Cercea (CSŞ Alba Iulia, antrenor Ioan Todor), l-a învins pe Cătălin Crişan (dublă legitimare CSŞ Alba Iulia – CS Unirea Alba Iulia, pregătit de acelaşi reputat tehnician), aidoma ultimul act din 2012, păstrându-şi titlul, cei doi talentaţi sportivi fiind componenţi ai lotului olimpic de judo de la Piteşti.

“Rezultatul este unul foarte bun şi mă bucură în primul rând că Cercea şi Crişan au continuat pe aceeaşi linie a performanţei. Din câte ştiu, au fost singurii sportivi legitimaţi la acelaşi club care s-au duelat într-o finală acum, la Deva”, a declarat Ioan Todor (CSŞ Alba Iulia). De asemenea, la categoria 44 kilograme, o altă elevă a antrenorului Ioan Todor, Georgiana Ispir (CS Unirea Alba Iulia), a cucerit medalia de bronz, urcând pe ultima treaptă a podiumului.

*Etapă de zonă la Alba Iulia

La finele acestei săptămâni, la Alba Iulia va avea loc o altă întrecere de judo, rezervată competitorilor legitimaţi la cluburile sportive şcolare, etapa de zonă la cadeţi, cu participarea cluburilor LPS Alba Iulia, Gloria Arad, CSŞ Oradea, Dinamo Braşov, Viitorul Cluj-Napoca, LPS Cluj-Napoca, CSŞ Deva, Şoimii Sibiu şi CSŞ Lugoj.

Vineri seara va fi şedinţa tehnică, iar sâmbătă, cu începere de la ora 9.00, în Sala de sport a Colegiului „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia va începe concursul propriu zis.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.