Marți, 24 ianuarie 2017: „Mica Unire” de la 1859 va fi sărbătorită prin momente artistice şi ceremonii la Sala Unirii din Alba Iulia

Îndosariat în: Actualitate |

Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859. Ca în fiecare an, 24 ianuarie va fi sărbătorit şi la Alba Iulia.

Marţi, 24 ianuarie, la Sala Unirii se vor desfăşura o serie de manifestări la care sunt aşteptaţi să  participle reprezentanţi ai Instituţiei  Prefectului Judeţului Alba, Primăriei şi Consiliului Judeţean Alba, ai Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, cadre militare, veterani de război.

Manifestările vor începe la ora 10.00 la Sala Unirii cu intonarea Imnului Naţional, urmată de alocuţiunea privind semnificaţia zilei de 24 ianuarie şi de un spectacol artistic susţinut de către elevii Colegiului Naţional Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia şi Cercului Militar Alba Iulia.

La finalul evenimentului  fanfara Centrului de Cultură “Augustin Bena” va interpreta “Hora Unirii”.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro