Mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop de Alba Iulia, cu prilejul praznicului Învierii Domnului – 2019

Îndosariat în: Actualitate |

A sosit iarăși luminatul praznic al Sfintelor Paști. Veniți să ne bucurăm și să ne veselim, adresându-ne unii altora salutul creștinesc: Hristos a înviat! Întâmpinându-ne cu acest salut pascal, exprimăm adevărul fundamental al credinței noastre în Hristos, Biruitorul morții și Stăpânul vieții.

În Sfânta Evanghelie citim că Duminică, foarte de dimineață, pe când femeile mergeau să ungă trupul lui Iisus cu aromate, au văzut piatra răsturnată de pe mormânt. În acel moment, îngerul le-a zis: „Nu vă înspăimântați! A înviat!” (Mc. 16, 6). De atunci, vestea Învierii a devenit mărturisirea de credință ce stă la temelia creștinismului.

Hristos, Mântuitorul nostru, este prezent printre noi și merge alături de noi. El Se lasă, într-un fel, „experimentat” de cei care-L invocă și-L iubesc. El dă lumii viața nemuritoare, viața care vine de la Dumnezeu. De aceea, este bine să ne lăsăm înfășurați în biruința luminii lui Hristos, care risipește tenebrele fricii și ale tristeții. Fie care pacea și bucuria Învierii Sale să umple sufletele și casele noastre!

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.