Metode noi de predare a matematicii și o platformă online care va motiva elevii să învețe sunt disponibile prin proiectul MATHDebate la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia este parteneră în proiectul strategic  – MATHDebate – the Voice of Students-Searching Excellence in Math Education through Increasing the Motivation for Learning (MATHDebate – vocea elevilor – având ca țel excelența în matematică prin dezvoltarea motivației pentru învățare).

Proiectul face parte din programul Erasmus + și se implementează în perioada decembrie 2016 – noiembrie 2018.

Coordonatorul proiectului este Goce Delcev  State University Stip ( Macedonia ), iar parteneri sunt instituții de învățământ din Macedonia, Bulgaria, Cipru și România: Union of reserchers of Macedonia – SIM Skopje – Macedonia, Municipal primary school ”Ljuben Lape” Skopje – Macedonia, Secondary School ”Ss Kliment Ohridski” Aksakovo – Bulgaria, South – West University ”Neofit Rilski” Blagoevgrad – Bulgaria, Cyprus Mathematical Society – Cipru și Școala Gimnazială Mihai Eminescu Alba Iulia..

În perioada 23 – 26 ianuarie 2017, o delegație a școlii formată din profesorii de matematică Rodica Marinescu și Camelia Bărbatu a participat la prima reuniune din proiect la Universitatea din Stip, Macedonia.

Scopul proiectului este introducerea de noi metode de predare a matematicii și crearea unei platforme online care să-i motiveze pe elevi să învețe matematica.

Prin  crearea platformei, pe care pot lucra elevii din școlile partenere, se urmărște, de asemenea, modernizarea procesului de învățământ.

Câteva din activitățile proiectului sunt:

  • Acordarea de asistență și sprijin în învățarea matematicii,
  • Alegerea metodelor de predare – învățare și discutarea aplicării acestora în practică,
  • Conectarea la problemele din viața reală (cotidiană),
  • Dezvoltarea unor abilități de comunicare în limba engleză.

Sperăm că prin activitățile desfășurate în acest proiect să atragem cât mai mulți elevi spre studiul aprofundat al matematicii, a transmis prof. Rodica Marinescu.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro