Mica Unire, sărbătorită de elevii Şcolii Gimnaziale “Mihai Eminescu” din Alba Iulia

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

mica-unire-sarbatorita-la-mihai-eminescu-alba-iuliaCei 155 de ani trecuți de la „Mica Unire” au fost sărăbtoriţi astăzi de elevii Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Alba Iulia. Momentul aniversar a fost împărţit în două evenimente, programul fiind coordonat de către profesorii Daniel Boian (profesor de istorie) şi Elena Popa (profesor de muzică).

Evenimentul a debutat cu momente lirice, în care mai mulţie elevi din clasele de a 7-a ale Şcolii „Mihai Eminescu” Alba Iulia au prezentat creaţii proprii, printre care eseuri şi poezii.

Pe coridoarele instituţiei de învăţământ au fost expuse desene şi colaje cu ajutorul cărora, elevii prinşi în programul dedicat Unirii Principatelor Române au prezentat scene memorabile din urmă cu 155 ani.

Evenimentul a contuinuat cu un recital de cântece patriotice precum „Treceţi Batalioane”, Biruitorii” şi „Hora Unirii”.

Primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român a fost făcut la 24 ianuarie 1859, dar Marea Unire a avut loc în 1918 în Alba Iulia.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.