Mihai Pandelea, albaiulianul care a ucis cu sânge rece o tânără de 23 de ani, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare cu executare

Îndosariat în: Actualitate |

Curtea de Apel Alba Iulia a respins ieri, 25 aprilie 2017, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Mihai Răzvan Pandelea împotriva sentinţei Tribunalul Alba, prin care a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru omor. Sentința instanței este definitivă.

Totodată, prin hotărârea pronunţată, inculpatul este obligat să plătească părţii civile suma de 400.000 lei cu titlu daune morale.

Reamintim că la începutul lunii februarie 2016, o crimă comisă într-un apartament din Blocul M3 din Alba Iulia a atras atenția opiniei publice, atât din cauza cruzimii cu care s-a produs fapta, dar și din cauza vârstei celor implicați – 23 de ani, victima și 26 de ani, agresorul, care și-a recunoscut vina imediat după ce a fost prins.

În dimineața zilei de 3 februarie 2016, Alina Bianca Tănăsie a fost găsită, fără suflare, căzută pe podeaua din dormitor. Pe corpul său s-au găsit multiple plăgi înjunghiate, iar în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că din apartament lipsesc mai multe bunuri. La scurt timp, anchetatorii l-au depistat și pe făptaș, Mihai Răzvan Pandelea, un tânăr de 26 de ani, din municipiu, care a recunoscut totul și a povestit, pas cu pas, ce s-a întâmplat.

Potrivit rechizitoriului aflat în dosarul de judecată, victima îşi câştiga mijloacele financiare, practicând prostituţia, venind în acest scop în municipiul Alba Iulia împreună cu concubinul ei, din Arad, unde a locuit în chirie pe perioada anilor 2010 – 2015. În Alba Iulia, ea a închiriat apartamentul din blocul M10, iar clienţii îi racola prin intermediul unor site-uri de pe internet, unde posta cu pseudonimul ”Mira” fotografii cu ea şi numerele de telefon la care poate fi găsită.

Mihai Pandelea a mai fost condamnat, la sfârșitul lunii septembrie 2016, la un an și nouă luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos deoarece, după ce a omorât-o pe Alina Bianca Tănăsie, tânărul i-a luat portofelul în care victima avea cardul, s-a deplasat la un bancomat și a retras suma de 90 de lei.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.