Militarul originar din Alba Iulia care a căzut la datorie în Afganistan va fi înmormântat sâmbătă în Cimitirul Eroilor

Îndosariat în: Actualitate |

claudiu-popa-alba-iuliaVasile Claudiu Popa, militarul care și-a pierdut viața duminică, 22 septembrie 2013, în Afganistan va fi înmormântat în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia, sâmbătă, în cadrul unui ceremonial organizat începând cu ora 12.00, după cum anunță reprezentanții administrației locale.

Trupul neînsufleţit al soldatului ajunge miercuri în municipiul nostru şi va fi depus la Cercul Militar.

Vasile Claudiu Popa și-a pierdut viața în Afganistan, împreună cu un alt coleg, duminică în jurul orei 22.00. În timp ce patrulau, blindatul în care se aflau a trecut peste o o bombă artizanală, care a explodat. Soldaţii au fost transportaţi, cu un elicopter de evacuare medicală, la spital, însă, din cauza rănilor deosebit de grave, nu au mai putut fi salvaţi.

Maistrul militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa, de 28 de ani, era căsătorit şi se afla în a doua misiune în Afganistan. El era angajat al Ministerului Apărării Naţionale din 2006 şi a fost decorat cu Emblema de Onoare a Statului Major General, Medalia NATO article V şi cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale.

Popa locuia cu familia la Constanţa, acolo unde se mutase în urmă cu câțiva ani cu serviciul. Înmormântarea va avea loc însă acasă, la Alba Iulia.

Potrivit unui comunicat al MAN, “Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a semnat ordinele de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a plutonierului Adrian Postelnicu şi la gradul de aspirant a maistrului militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa, care şi-au pierdut viaţa sub culorile Drapelului naţional, în timpul executării unei misiuni de luptă în teatrul de operaţii din Afganistan. De asemenea, ministrul Apărării Naţionale a înaintat Preşedintelui României propunerea de decorare a celor doi ofiţeri post-mortem cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.