Ministrul Apărării, Mircea Dușa, impresionat de elevii Colegiului Militar din Alba Iulia

Îndosariat în: Învățământ-Cultură |

deschidere-colegiul-militar-din-alba-iulia-2014Ministrul Apărării, Mircea Dușa a fost prezent astăzi la ceremonia deschiderii celei mai performante școli militare din țară și totodată a celei mai bune instituții de învățământ din județul Alba – Colegiul Militar ”Mihai Viteazul”.

Acesta a fost vizibil impresionat de disciplina și seriozitatea cu care elevii și profesorii Colegiului au pregătit ceremonia de deschidere. Evenimentul a început cu intonarea Imnului de Stat și cu un scurt moment religios.

”Socotesc sincer că anii de școală sunt cei mai frumoși ani ai vieții, nu numai pentru exuberanța tinereții ci și pentru că în școală se pune temelia slujirii viitoare în societatea umană. Ce minunate sunt aceste ziceri românești. Cine are carte are parte. Cine are carte are patru ochi. Lumina învățăturii este binefăcătoare pentru că ea ne oferă mai multe șanse în viață și dublează puterea de a cunoaște și a înțelege lumea”, a spus ÎPS Irineu, Arhiepiscop al Albei Iulia.

Mircea Dușa a înmânat placheta de onoare a Colegiului Militar elevei Paula Comșa, șefa promoției 2014, în prezent studentă la Academia Tehnică Militară din București.

”Învățământul militar românesc a dovedit în ultimii ani că este un învățământ de înaltă calitate. De altfel, cele trei colegii sunt foarte apreciate la nivel național, deoarece elevii care se pregătesc în aceste zile obțin rezultate foarte bune la învățătură și procentul de promovabilitate la BAC, spune totul. În toate cele trei colegii, procentul a fost de peste 90%. Sigur că învățământul militar nu este ușor. Și vreau să felicit tinerii că se orientează spre instituția militară, o profesie deosebit de frumoasă, dar și una grea și cu multe responsabilități”, a spus Mircea Dușa.

În deschiderea noului an școlar, cei 120 de boboci au rostit cuvintele: ”Mă leg să învăț carte, să-mi oțelesc brațul și inima, spre a sluji cu destoinicie patria și Armata României. Așa să-mi ajute Dumnezeu”.

Ziua de astăzi a reprezentat un moment important și pentru elevii de clasa a XII-a deoarece în acest an școlar trebuie să ducă mai departe prestigiul și să promoveze examenul de bacalaureat cu note la fel de mari, colegiul militar fiind de-a lungul timpului școala cu promovabilitate de 100%.

”Nu uitați că parteneriatul școală – familie trebuie să funcționeze pe parcursul celor patru ani. Nu trebuie să uitați că familia este un factor important de impunere al educației. Părinții o conduc și răspund în fața societății(…) Studiați și pregătiți-vă temeinic la toate disciplinele. Cultivați-vă gustul pentru lectură și artă. Depășiți-vă creativitatea și imaginația. Fiți riguroși și perseverenți și atunci sigur veți obține rezultate foarte bune. Am încrederea și speranța că rezultatele predecesorilor voștri vă vor mobiliza pe parcursul anului școlar și la finele acestuia vom constata cu satisfacție că ne-am îndeplinit misiunea, aceea de a oferi cea mai valoroasă resursă pentru Armata Românei”, a spus colonelul Marcel Domșa.

Pe lângă cei menționați la ceremonie au participat și reprezentanți ai IPJ și IȘJ Alba, primarul Mircea Hava, reprezentanți din administrația locală și județeană, deputatul Ioan Dîrzu, cadre militare și generalul de brigadă doctor Adrian Tonea, comandantul Diviziei 4 infanterie Cluj-Napoca.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.