Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, la Alba Iulia: „Cu certitudine vor exista bani pentru Monumentul Unirii”

Îndosariat în: Actualitate |

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a declarat, astăzi, la Alba Iulia, că vor exista bani pentru construirea Monumentului Unirii, simbol al Unirii Transilvaniei cu România, care ar urma să fie finalizat până la 1 Decembrie 2018, la 100 de ani de la Marea Unire. 

Întrebat, marți, de jurnaliști, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, dacă Guvernul are prevăzută o sumă pentru construirea Monumentului Unirii de la Alba Iulia, ministrul Culturii a răspuns: ”Am discutat și mai devreme, există două variante, să finanțeze direct guvernul, există și o lege în Parlament în acest moment care specifică și suma și este în Camera Deputaților. Cu certitudine vor exista bani pentru Monumentul Unirii”, a spus  Lucian Romaşcanu.

Ministrul Culturii a mai spus că Guvernul nu are, în acest moment, un buget conturat, iar acesta va fi construit de jos în sus, în funcție de proiectele care vor fi strânse și de importanța acestora.

 ”Depinde ce includem. Dacă ne vom gândi și la proiecte de infrastructură și construcții de spitale vorbim de un alt buget (…) Acest buget se va construi de jos în sus, plecând de la proiecte și o primă idee de necesar de finanțare pe toate proiectele legate de Centenar vom avea la o să avem la mijlocul lunii septembrie”, a spus  Lucian Romaşcanu.

Ministrul Culturii a participat, la Alba Iulia, la prima ședință solemnă a Comisiei Parlamentului României pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri și a Războiului pentru Întregirea Neamului, apoi a răspuns întrebărilor venite din partea presei.

albaiuliainfo.ro

Facebook 

RSS Stiri Alba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Având în vedere aceste aspecte rugăm cititorii să ne raporteze orice abatere de la aceste reguli sesizată în comentariile postate pe albaiuliainfo.ro